2017.12.13 22:56 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
2

Csalódtam, időhúzás az egész

Ahj...! Nem tudom leértékelni a filmet, mert látványban szenzációs élményt nyújtott, meg hát bennem van az elfogultság a Star Wars univerzummal kapcsolatban, de... és sajnos ott van egy hatalmas DE! Hagyott egy nagy csalódást a film, ami megpiszkálta a bizalmamat a Disney féle új trilógiával kapcsolatban.

Konkrétan ez a film egy időhúzásnak megy el. Nem sok minden történik benne, talán csak annyi értelme volt, hogy egy Kylo Ren féle motivációt megértessenek velünk. Ezek mellett párhuzamba láthatjuk Skywalker és a Lázadók cselekményét, de nagy jelentősége nincs. Ezt a ,,tényt" csak akkor tudnám megbocsátani, ha minden héten, vagy hónapban kapnék egy Csillagok háborúja filmet a terítékre. Viszont, SAJNOS erről szó sincs. Én 2 évet vártam, hogy kapjak válaszokat, ami az Ébredő erő láttán merültek fel, de sajnos cserben hagytak. Vártam például egy eget rengető fordulatot, vagy egy logikus magyarázatot, ami esetleg kicsit átértelmezi az előző részben felvetett történetet, de semmi. És maga a tudat, hogy mindenre újabb 2 évbe telik a válasz. Hát nem egy örömhír.

Csalódtam, időhúzás az egész

Másrészről a tavalyi (fantasztikus) Zsivány egyes kellő komolysága után, nem hittem volna, hogy ennyire gyerekes poénokkal merik megfűszerezni ezt az egész Star Wars-t. Kb. rajzfilm szintű és cseppet sem oda való viccelődések mentek hosszú perceken át, már rögtön a nyitó jelenetben, ami engem már frusztrált. Nagyon kihegyeződött a 12-es karika, ami rendben van, hisz a gyerekek szeretik főként ezt a világot, de azért az eredeti trilógiában, sőt a sokak által leértékelt 7. részben sem kaptunk ennyi komolytalanságot. (A kaszinós rész egyszerűen kritikán aluli volt, kb. egy Harry Potter féle filmben tudnám elképzelni...)!

Látványilag viszont hibátlan. Baromi szépen és jól meg lett rendezve minden akciójelenet, és sok élményt adott a filmben látott űrcsatákhoz az új SW- Battlefront 2 c. játék is. Kylo Rent alakító színész végre megtalálta a helyét, és igen is egy kemény karakterként tudom kezelni, a többi szereplő mellett.

Remélem a legjobbakat a folytatást illetően, viszont félek attól, hogy addig piszkálják, és erőltetik ezt a történetet, míg egy jó nagy keserű száj ízt nem hagy a legnagyobb rajongok között is. Ez sajnos nem lett a legjobb, viszont még mindig nem olyan botrányos, mint egy Baljós árnyak Jar Jar jelenetei. :)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»

2