Nem vártam sokat a filmtől, ezt már az elején leszögezném. Mielőtt megnéztem, olvastam véleményeket, amik elég vegyesek, bár az Imdb-n a 7 csillagos átlag annyira rossznak nem mondható.
Neill Blomkamp valamiért nem tud elszakadni Dél-Afrikától, ami nem feltétlen lenne baj, de szerintem már egy kicsit erőltetett, hogy három filmjében is Johannesburg környékén forgatott. A film szórakoztató a logikai buktatók ellenére is, amikből szép számmal akad, szóval a forgatókönyves bukfencektől eltekintve egy hatásos blockbuster.
Chappie egy nagyon szerethető karakter, jól kivan dolgozva, és lehet azonosulni vele. Yolandi Visser és Ninja is jól alakítanak annak ellenére, hogy ők ugyebár nem hivatásos színészek. A többiekkel sincs nagy gond, talán Hugh Jackmant kivéve, aki valamiért nem illik bele a filmbe szerintem; ez lehet a forgatókönyv hibája is, mert az ő karaktere van talán legkevésbé kidolgozva, nekem valamiért kakukktojás a figura, szerencsére túl sok jelenetet azért nem kapott. :)
A látványvilág, hangulat, zenék rendben vannak, mondjuk Hans Zimmertől ez el is várható, a Die Antwoord hip-hop, dubstep alapjai is passzolnak a film hangulatához. Egyedül talán a 'Jávorszarvas' robot CGI animációja lóg ki a sorból, néha olyan érzésem volt, mintha az első Robotzsaru film ED-209-esét látnám tipegni, bár lehet, szándékosan volt annyira szaggatott a mozgása. A sztori szerethető, a vége fele drámai, a feszültséget poénos beszólásokkal próbálják levezetni, ami működik is.
Igazából ez egy felnőtteknek szóló élő- és robotszereplős mese, amit nem kell komolyan venni. A District 9-hoz valóban nem ér fel, nem is egy kategória, az Elysiumnál nem rosszabb, talán jobb, nekem az is tetszett. Egy megtekintést azért megérdemel.

69 Chappie (2015)
akció | dráma | krimi | sci-fi | thriller
Miután Chappie-t születésekor két tolvaj elrabolja, örökbe fogadja őt egy furcsa család. Chappie természetfeletti képességekkel rendelkezik, egy csodálatos tehetség, ráadásul... több»
Szereplők: Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel, Sharlto Copley, Yo-Landi Visser