Épp időszerűnek éreztem már, hogy újra feltúrjam azt a bizonyos trash-tartályt, és keressek valami igazán viccesnek tűnő, amolyan ízig-vérig Zs-kategóriás alkotást, de ezúttal megpróbáltam kerülni a híresen hírhedt The Asylum filmes felhozatalát. E keresgélés során akadtam rá jelen filmünkre, amelynek már az eredeti címe is erősen sejtette velem, hogy megtaláltam a megfelelő produkciót (de még a magyarra fordított címe is bőven ezt sugallta, hisz a Zombihódok támadása nálam maximálisan kimeríti a trash fogalmát). Lássuk hát, hogy milyen is volt a film!
Őszintén bevallom, hogy egy ilyen címválasztással nem sok jóra számítottam előzetesen, így csak reménykedni tudtam abban, hogy a rövidke játékidejét csak túl fogom élni valahogy, de összességében azért meglepett a Zombeavers című film, ráadásul a legtöbbször pozitívan. Nem állítom, hogy bármikor is be tudna férni nálam a legviccesebb horrorvígjátékok toplistájába, de azt se állítanám, hogy nehezen tudná megtalálni jelen alkotásunk a célközönségét, mert hát valóban voltak benne egészen szórakoztató pillanatok.
Nem gondoltam volna, hogy elsősorban az fog majd legtöbb esetben kissé zavarni ebben a filmben, amire leginkább aként gondoltam, hogy ez lesz-e a legfőbb pozitívuma majd, méghozzá a humorosnak szánt jelenetei (vagyis azzal még nem is volt akkora gond, de a humorosnak szánt dialógusokkal, avagy beszólásokkal viszont már annál inkább).
Oké, persze mit is várhat a néző, ha megpróbálja akárcsak lefordítani az eredeti címet (ami egyáltalán nem a Zombihódok támadása). Elképesztően sok eszetlenség (de ezúttal ez pozitív értelemben) van ebben a filmben, de, ha csak egy kicsivel jobban megerőltette volna magát a forgatókönyvíró trió, és nem az otrombán humorosnak szánt beszólásokkal akarta volna emlékezetessé tenni a filmbéli egysorosokat, akkor egy még élvezetesebb filmet tudtak volna összehozni szerintem.
Ha eme negatívumot nem vesszük nagyon figyelembe, akkor viszont valóban tud vicces lenni a film. Ugyanis maximálisan igaz rá az a felvetés, hogy ez már annyira rossz, hogy szinte jó. Már maga a története is önmagáért beszél, ugyanis, hogy a hódokból csináljanak vérszomjas zombihordát... Mi a franc? De a forgatókönyvírókból itt még nem fogyott ki a cucc, amit szívhattak írás közben, merthogy még csak ezek után üt majd csak úgy igazán be, és amit kapunk... Na hát én olyant még nem láttam, de az biztos, hogy jól szórakoztam rajta.
Elöljáróban azt gondoltam, hogy majd valami borzalmas CGI zombihódokkal akarják pusztítani a nézőket, de e téren is megleptek a készítők, ugyanis rendesen bábokkal dolgoztak, amik persze így is röhejesen hatottak, de ezúttal is csak a jó értelemben. A filmbéli karakterektől, illetve az őket alakító színészektől sem vártam volna túl sok mindent, de még itt sem volt akkora probléma, sőt. Szintén meg tudtak lepni a készítők azzal kapcsolatosan, hogy nem a sablon elhalálozásokat hozták be a filmbéli karaktereiknél.
Összegezve: engem pozitívan meg tudtak lepni ezzel a filmmel, amelynek a fentebb említett negatívuma mellett talán még azt hoznám fel apróbb hibájaként, hogy egy kicsivel több vért még bőven elbírt volna a produkció. Erős három csillag az ötből.