2024.07.04 13:58 JRD Olvasottság: 263x
7

Add át magad az újabb Beverly Hills-i kalamajkának

Noha a többi részt sem értékeltem átlagosnál többre, most mégis szembe kellett néznem azzal, hogy bizony ez az átlagos értékelés alatta marad a többi rész átlagosságának. (De attól még az átlagosnál nem rossz. Ugyanis nézhető.)

Most írhattam volna azt is, hogy a Netflix újra önmaga dugájába dőlt, de nem teszem. Aki ismeri a többi részt, az úgyis látni fogja, hogy ez nem olyan jó...

Add át magad az újabb Beverly Hills-i kalamajkának

Értem én, hogy poroljuk le a régi kasszasikereket, és csináljunk belőlük egy új sorit vagy filmet, de könyörgöm. Azért vannak határok.

Mondom ezt annak ellenére, hogy bírom Eddie Murphy szófosását minden filmjében, és imádom azt, ahol drámaiságát is képes volt megmutatni.

A Beverly Hills-i zsaru 2024-es portalanítása azonban nem egészen úgy sült el, ahogyan azt a készítők tervezték.

Hogy vannak-e benne csattanók, beszólogatások és amolyan Foley-féle „vérszívás”? Még szép. És jól is áll Murphynek.

Azonban mindezek ellenére a film gyengére sikerült, szinte izzadságszagúra.

Míg az 1984-es Foley karakter bekerült a Minden idők 100 legjobb filmfigurája közé, addig a 2024-es már csak árnyéka önmagának.

Lehet azt mondani, hogy eltelt pár évtized, a színészek is sűrű hajukat és sima arcukat kopaszodásra és ráncokra cserélték, de mégis...

Nem túl hízelgő soraimtól eltekintve azonban nem mondhatom azt, hogy ne nézd meg. Igenis nézd meg, hiszen jó látni egy karakter (illetve sok szeretett karakter) újrázását egy újabb ügyben.

Vajon Foley az évek alatt lenyugodott? És közben megtudjuk azt is, hogy Foley nemcsak ízig-vérig zsaru maradt, hanem apává is lett... és valljuk be, nem igazán ment az apasága zökkenő mentesen. Ám amikor gyermekét veszély fenyegeti, nem cicózik, bizony a maga szenvtelen módján rendesen odacsap. És Rosewood ugyanolyan maradt? No és Taggart?

És vajon ki lesz az új ellenség? És most ki fog győzni? Hiszen főszereplőink fölött azért már el-eljárt az idő.

És hogy megnézd-e, vagy sem? Már írtam, hogy szerintem ne hagyd ki. Szórakozásnak, kikapcsolódásnak igenis megfelel, még ha nem is akkora durranás, mint amit vártunk.

Tehát, dobd le magad a fotelbe, pattints fel a sört, vajazd meg jól a pattogatott kukót, és add át magad az újabb Beverly Hills-i kalamajkának.

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

akció | krimi | thriller | vígjáték

Axel Foley nyomozó (Eddie Murphy) ismét Beverly Hillsben járőrözik. Miután lánya (Taylour Paige) életét veszély fenyegeti, a lány (Taylour Paige) és Foley új társával (Joseph... több»

7