Közösség

Vélemény:

81 Mielőtt lemegy a Nap

(2004)

Mielőtt lemegy a Nap

ChrisAdam   2015.02.13 17:17
0

Furcsa érzéssel, hangulattal álltam fel a TV elől. Csalódás? Igen, nyugodtan mondhatom, hogy az. De semmi kétségem sincs affelől, hogy ez a csalódás rossz dolog lenne. Az első, a Sunrise egyszerűen utánozhatatlan erejű és hangulatú romantikus film, ez meg pont a visszályára fordít. Míg az megmutatja a zsenge, hiszékeny, ártatlan és hirtelen lobbanó szerelmet két fiatalban, ez bemutatja ugyanezt a két fiatalt már egy megtört, kiégett és a szerelemben helyét nem találó kész érett felnőttet. Talán ez az érettség adja a keserű ízt és az a sok kellemetlen tapasztalat, amit elmondanak egymásnak. A film közben ráébredtem: Nem, ők már nem fiatalok....
A film kezdése kevésbé befogadó és magába szippantó, mint a Sunrise-é. Amikor megláttam Jesset, szinte láttam már rajta, hogy ő egy boldogtalan. Hiába kilenc év meglátszik az emberen. Celine még angyal, ugyanúgy néz, de tényleg nincs meg a filmnek az a különleges varázsa. De jól van ez így. Nem lehet mindig rózsaszín felhőben látni a dolgokat.
Harmadik rész? Merész vállalkozás lenne az első rész után 18 évvel készíteni. Talán még kevesebb lenne benne a szerelmi hangulat és.... Nem lehetünk örökké fiatalok. Fel kell nőni és megöregedni. :( De szerencsére van két nagyszerű filmünk, amit akármikor meg lehet nézni. Az elsőt, ha rossz kedvünk van, ha jó... mindenkor helytáll és felüdít.
100% Ha ez 100-as, akkor a Sunrise 1000-es. :)