2019.07.15 23:54 MMcFly2015 Olvasottság: 164x
3

Újra előbújt belőlem a kisgyerek

A harmadik rész számomra tökéletesen lezárta a Toy Story sorozatot, hiszen méltó búcsút adott annak a szeretetnek, ami az egész szériát körüllengte. Emiatt kezdetben nem mertem túl nagy reményeket fűzni a negyedik részhez. A Pixar Stúdió azonban rácáfolt minden kételyre: nemcsak hogy nem marad el az előző részekhez képest, de azokat is képes volt továbbfejleszteni, és még egy érzelmesebb befejezéssel ajándékozott meg minket.

Ami engem az elejétől fogva lenyűgözött, az a mély nosztalgia. Hihetetlen, hogy 1996-ban, mindössze 6 évesen, hogyan bűvölt el a Toy Story világa a mozivásznon. Most, közel 30 évesen, ugyanolyan csodálattal néztem, és újra gyereknek éreztem magam – a film minden pillanata úgy hatott rám, mint egy időutazás a múltba.

Újra előbújt belőlem a kisgyerek

Az animáció egyszerűen meseszép. A nagyvásznat nézve nem tudtam betelni a részletekkel. Szinte hihetetlen, hogy a készítők milyen figyelmet fordítottak minden egyes apróságra. A játékok „szépséghibáitól” kezdve az aszfalt minőségéig, a szekrények mögötti pókhálós konnektorokig, minden olyan részletet gondosan megterveztek, ami korábban talán elkerülte volna a figyelmünket. Egyszerűen lenyűgöző.

A történet középpontjában Woody áll, ami miatt a többi jól ismert szereplő (Buzz, T-Rex, Slinky és a többiek) némileg háttérbe szorul. Azonban az új karakterek remekül pótolják őket. A cirkuszi játékok jelenetei, a sok gyerekkel együtt, engem is hangos nevetésre késztettek. Drámailag pedig a történet még erősebb lett, mint amit az előző részekben megszokhattunk. A „gonosz” motivációja szívszorító és teljesen érthető, ami egy igazán fordulatos csavart eredményezett a végén, amikor az álma (részben) valóra válik...

A harmadik rész már képes volt könnyeket csalni a felnőttek szemébe, ami már önmagában is hatalmas teljesítmény, de ahogy fentebb említettem, a készítők most még tovább mentek. Az, amit most kaptunk, egyszerűen megrendítő. A hideg kirázott, ahogy Woody történetén keresztül eljutottunk a film végkifejletéig, és minden szórakoztató pillanatnak valós mondanivalója volt. Egy csupaszív történet, ami a gyerekek mellett a felnőttek számára is még nagyobb értéket képvisel.

A Toy Story 4 az év legkellemesebb meglepetése lehet. A cím alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen magas színvonalú alkotást kapunk, de most már bátran kijelenthetem, hogy a sorozat egyik legerősebb darabját láthattuk. Le a kalappal!

84 Toy Story 4  (2019)

animáció | családi | fantasy | kaland | road movie | vígjáték

Bár azt követően, hogy Andy egyetemre ment, és Woody Bonnie-hoz került, hősünk sosem felejtette el az első számú feladatát, mégpedig hogy megóvja szeretett gazdáját. Egy napon... több»

3