Közösség

Vélemény:

84 Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

(2016)

Egy jó ki háborús dráma a R1, de kb annyira Star Wars mint a Colombo

Filmelemző   2024.07.01 10:26
2

Mindig szerettem a Star Wars különleges világát, már gyerekkormomban megfogott a klasszikus részek fantáziája és színes karaktereinek sokasága. Gareth Edwards is pontosan így volt ezzel mindig is, ezért várta annyira tűkön ülve, hogy végre rendezhessen egy saját SW-epizódot. Nos 2016-ban össze is jött ez neki, csak épp nem egy Star Wars stílusú dolgot készített. A Rogue One minden, csak nem igazi SW-film. Valójában egy háborús dráma, amibe beleerőltet itt-ott néhány Csillagok háborúja elemet. Felicity Jones sem az évszázad színésznője sajnos. Egyszer megszámoltam: 4 arcát váltogatja a film alatt végig. A sértett durcást, a harciasat, a bambát és a szomorút. Ennyi. Diego Luna jó színész, az Andorra kiforrja magát, és éppen itt sem rossz, bár karizmatikusság nem sok szorult belé. (Az mondjuk nem ártana, ha valaki egy csillagközi lázadás élére állna.) Félreértés ne essék, a Zsivány Egyes nem rossz film, én is többször megnéztem, de nagyon nem Star Wars, ezt ki kell mondani, még ha ezzel a lelkébe is taposok néhány muglinak. Az ogrék már csak ilyenek: ami a szívükön, az a szájukon. Bocsesz.