Erre a filmre elsősorban Lady Gaga miatt voltam kíváncsi, ugyanis amit énekesnőként művel, azt undorítónak tartom. A dalai is szörnyűk, ahogy megnyilvánul a médiában, hasonlóképp. De amikor megláttam a plakátokat, és egy teljesen új, emberi arcát mutatta meg, nagyon kíváncsivá tett. És tényleg fantasztikus!
Azért tartottam fontosnak kiemelni ezt, mert azt gondolom, hogy ez a film fontos volt Lady Gagának, hogy egy olyan közönséget is megszólítson, aki esetleg nem annyira jártas a mai zenékben, ezáltal eljusson hozzájuk is.
A film csodálatosan mutatja a már befutott, egyben lezüllött zenész és a feltörekvő énekesnő kapcsolatát, annak minden nehézségével. Nagyon tetszett, hogy nem idealizálta túl a szerelmet: megmutatta, hogy attól, hogy valaki együtt lehet azzal, akit tiszta szívből szeret, azzal még a démonai ugyanúgy megmaradnak benne, ugyanúgy meg kell vívnia a belső harcát. Ennek következtében a páros sok nehézségen megy át. Mindig egymásra találnak, de valahogy mégsem...
A vége miatt nem kapja meg a maximális értékelést, hogy nem beszélnek nyíltan arról, hogy mi történt Jacksonnal, amikor annyira nyilvánvaló. Hollywoodban még mindig szégyen a halál: ne beszéljünk róla, rejtsük el. Pedig a halál is az élet része. Ráadásul a megemlékezés sem tetszett, mert Ally, Jackson felesége valami színházban lépett fel, és ott énekelte fel az emlékdalt, amikor Jackson rockzenész volt...
A színészi alakítások viszont nagyon jók voltak, Lady Gaga számomra itt bizonyította be, hogy van hangja, és színésznőként sem utolsó. Számomra itt kezdődött és egyben fejeződött be a karrierje.

85 Csillag születik (2018)
dráma | romantikus | zenés
Bradley Cooper egy jól ismert történetet dolgoz fel a showbiznisz kegyetlen és kiszámíthatatlan világáról. A valaha híres Jackson Maine csillaga leáldozóban van: a férfi... több»
Szereplők: Bradley Cooper, Alec Baldwin, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle
Az cikk írójának úgy tűnik fogalma sincs hogy mi az a filmkritika.
Ez egy szubjektiv személyeskedő vélemény maximum, amiben semmi szakszerűség nincs, az egyetlen szempont amit ismétel pedig az, mennyire nem kedveli a színész/énekesnőt.
Sehol nem ír egy szót se a színészi alakításról, rendezői, operatőri vagy bármilyen más munkáról de igazából még magáról a történetről se. Olyan mintha egy komment lenne a facebook hozzászólások közt. Szánalmas :D