Közösség

Vélemény:

75 1945

(2017)

1945

Kristofalmos   2017.04.21 19:23
0

A film nekem igazából tetszett. De sajnos elég sok kötözködni valóm van benne. Először is a "mérlegelés".Szóval fogok egy nagyon nehéz témát(holokauszt). Jó. Ehhez hozzáadom a film fő érzelmi központját,a bűntudatot. Jó. És ehhez a zsidóságot. Jó? Kevésbé.Nem győzöm hangsúlyozni hogy ez még mindig egy über nehéz téma,amivel nagyon könnyű megsérteni valakit. Szóval például a Moonlightot hozom. Ha az afroameriaikról és jelen helyzetükrő akarok beszélni, és ők még melegek is az baj. Ez volt a bajom a Holdfénnyel, mert ez túl sikerhajhász. De ez csak példa volt. Ez a film talán azért készült, hogy a rendezőuraságnak legyen már végre valami tényleg jó filmje az utóbbi idők botladozásai miatt, és bár nehéz téma, de abba biztos vagyok hogy ebbe nem lehet belebukni. De ezt lehet hogy csak én gondolom így. Tehát a mérleg elbillent. Hálisten azért sikerült ebből egy tényleg jó filmet csinálni. Szóval Rudolf Péter amit művel a jegyző szerepében az valami emberfeletti! Ahogy Ragályi Elemér eltalálja a film hihetetlen, sokszor westernes képi világát, az mesteri! A látványtervezés, a díszlet, egyébként a többi színészi alakítás valamint a dramaturgia is teljes rendben. Szóval abszolút nem tökéletes, de intelligens, hatásos, elgondolkodtató film ez. És ennek nagyon kell örülni.