Amikor egy testvérpár megérkezik új nevelőanyjuk távoli lakhelyére, egy hátborzongató titokra bukkannak – egy baljós rituáléra, amely próbára teszi bátorságukat, és felborítja… Több

76 Hozd vissza őt (2025)
Erősen átlépte az ingerküszöbömet. Mindig megfogadom, hogy nem nézek olyan filmet, amiről előre tudom, hogy meg fog viselni, de nem sikerült ellenállni a kísértésnek. Kétféle A24 film van: a goofy művészkedős (Dream Scenario, The Lobster, Lamb, Beau is Afraid) és a bőröd alá kúszó, depressziót okozó, zsigeri borzalom (Tusk, Hereditary, Midsommar, The Whale). Ez a film az utóbbi csoportba sorolandó. Erős film, de nem óhajtom még egyszer megtekinteni. Egyébként jönnek fel az ausztrálok is horror műfajban, ennek örülök.
Elég nagy hatással volt rám ez a film. Igazság szerint nem is tudom, hogy miért... Valamitől ez a film más volt, sokkal nyomasztóbb, mint korábbi társai. Nagyon jól áll neki, hogy nem rágja a szánkba, hogy mikor/miért/honnan indul a cselekmény, csak belecsöppenünk a közepébe. Itt van, tessék, már elindult a gépezet, és senki nem tudja megállítani. Egy-egy jelenet komolyan kibillentett a komfortzónámból, felkavaró és nyomasztó légkör lappang folyamatosan, néha pedig beránt egy-egy igen feszült pillanatba. A végét máshogy alakítottam volna, szerintem megkívánta volna a film a "teljes veszteséget", nem toltam volna el ennyire sem happy endbe. Összességében szerintem egy remek alkotás, kiemelkedő a téma filmjei között. A kevesebb több, és működik!
Az egyik szereplő azt mondja: „Beszélj hozzám”, ami utalás a Philipou testvérek előző, Beszélj hozzám! című filmjére.
Sally Hawkins a A víz érintése című filmben is szerepel, amely a víz szintén visszatérő motívuma.