Mikor először volt szerencsém látni eme film előzetesét, egyből éreztem, hogy valami nem szokványos horrorfilmmel lesz dolgom (az első megtekintése után bebizonyosodott, hogy teljesen helytálló volt a megérzésem). Őszintén szólva évekkel ezelőtt, mikor először néztem meg a filmet, biztosan maximális pontszámot adtam volna rá, de azóta megtekintettem már legalább fél tucatszor, és sajnos igaz az a feltételezés, hogy talán csak az első alkalommal üt olyan igazán nagyot, de mindezek mellett simán besorolhatjuk a jobb horrorfilmek táborába.
Voltak és vannak kimondottan pozitív gondolataim a Ház az erdő mélyén című filmmel kapcsolatban, melyeknek a többsége a mai napig helytálló. Az egyik ilyen pozitívuma, hogy kellő mértékben tiszteleg jó pár ikonikus horrorfilm előtt (nagy horrorrajongó vagyok, és az effajta fejhajtást mindig szívesen látom). A másik pozitívuma, hogy a film készítői nem estek a gyakori hibába: (és már bocsánat ezért a megjegyzésért) sajnos a legtöbb horrornál igaz, hogy ha elkészítenek egy kimondottan eredeti és pozitív fogadtatású filmet, feltétlenül szükségesnek érzik annak a folytatását vagy folytatásait elkészíteni. Jelen filmünknél még nem örvendeztettek meg minket ezzel. (Egy öt évvel ezelőtti interjú során fel is tették a készítőknek a kérdést, hogy mikor akarják folytatni a filmet, erre azt felelték, hogy nem valószínű, hogy valaha is elkészül a folytatás) Szerintem sem feltétlenül kéne folytatni, hisz a maga különleges módján kerek vége lett, még akkor is, ha magában a történetben bizonyára lenne még bőséges potenciál.
A film üde színfoltja volt a 2012-es horrorfilmes felhozatalnak. A fentebb felsorolt pozitívumok mellett kimondottan jó színészi alakításokat láthattunk olyan karakterektől, akiket már számtalanszor láthattunk számos horrorfilmben. Sőt, sok esetben maga a története is rengeteg kikacsintást alkalmaz a slasher horrorfilmek világába, de mégis megvolt az a fajta különleges esszenciája, ami mellett csak úgy nem mehettek el a horrorfilmes rajongók, és akkor még nem is említettük az utolsó húsz percét.
Mindezen pozitívumai mellett még megemlíteném a technikai kivitelezéseit is, ami kimondottan korrekt lett, és a már említett utolsó húsz percében pedig a gore-jelenetek szerelmeseit is maximálisan kielégítik, hisz nemcsak vérből és belsőségekből kapunk eleget, de ennyi horrorfigurát sem préseltek még egy film zárónegyedébe (horrorrajongók számára közel olyan élmény lehetett ez, mint a Marvel rajongók számára a Végjáték nagy csatája).
Mindent egybevetve egy kimondottan szórakoztató filmélmény lett a Ház az erdő mélyén, aminek csak az az egyedüli nagy hibája, hogy a hatalmas csavarjai mellett kevésbé marad meg egyfajta időtálló klasszikusként. Talán csak emiatt lett nálam négy csillag a végeredmény.

72 Ház az erdő mélyén (2012)
Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»
Szereplők: Sigourney Weaver, Chris Hemsworth, Bradley Whitford, Richard Jenkins, Amy Acker