Mindezek ellenére Sam Raimi az egyik legnagyobb fazon a filmszakmában. Jópofa, nincsenek sztárallűrjei, vallásos és családszerető ember, aki szívét-lelkét beleadja a filmgyártásba. De ez most nem sikerült, bárhogyan is próbálom színezni ezt a produkciót. Nicolas Pesce egy kicsit beteges fickó, aki az Anyám szeme filmmel robbantott, de itt rettenetesen mellényúlt. Egy természetfeletti horror, de sajnos a várt hatást semmilyen formában nem tudta elérni a nézőben. Úgy körülbelül azt tudnám mondani, amit az egyszerű zsaruk szoktak, amikor felrobban a világ. "Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább!"
A kezdeti sokk után összeszedem magam, és megpróbálok valamit ideírni... Faith (Lin Shaye) hazahoz egy japán szellemet Amerikába, majd ennek hatására megöli a férjét, Samet (David Brown). Talán Faith egy Onit cipelt haza Japánból, ezt már nem tudhatjuk. A jump scare-ek olcsók, kiszámíthatók és agyonmosottak. Egyedül ami meglepően felpörgeti a nézőjét, azok a brutál gore jelenetek, ahol aztán locsolják a művért rendesen.
Sajnos nekem a CGI sem nyerte el a tetszésemet, és valahogy a szereplőgárdától sem állt fel a szőr a hátamon. William Sadler karaktere is hamiskás, és Muldoon nyomozó (Andrea Riseborough) játékától is csak a rángás jött rám. Valahogy annyi mindent bele akartak zsúfolni 94 percbe, hogy olyan érzésem volt, mint mikor egy fagyizóban annyi fajta fagyi van, hogy a végén rosszul leszel, és korgó gyomorral kimész. Talán az egyik kellemes meglepetés, ami ért, Peter Spencer (John Cho) játéka, aki talán a leghitelesebb színész, aki a filmben szerepelt.
A filmre visszatérve már úgy a felétől szinte immunis lettem, és szinte természetesnek vettem a szellemek jelenlétét. A félelemfaktor szinte o% körül stagnált, egy keményebb óvodás simán végig tudná nézni. A helyszín ugyanaz, Kayako szelleme is ott van, de a karakterek egysíkúak, és sajnos nem szerethetők. Nem bontják ki őket, így teljesen semlegessé, érdektelenné válnak számomra. A rózsabokor el lett ültetve, locsolva is, de mégsem nyíltak ki a virágai... Nagyjából ennyi, nem pazarlok rá több karaktert. Benny Hillt nézek, és imádom.

53 Az átok háza (2020)
Egy egyedülálló rendőrnő (Andrea Riseborough) kénytelen szembenézni egy misztikus démonnal, aki képes bárkit mészárlásra késztetni. A kegyetlen halál elő senki sem... több»
Szereplők: Jacki Weaver, Demián Bichir, Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho