Közösség

Vélemény:

74 Shaft

(2019)

Shaft

MMcFly2015   2019.09.02 11:47
1

19 év telt el a Samuel L. Jackson-féle Shaft bemutatója óta, ami finoman szólva is egy olcsóbb költségvetésű B-kategóriás akciófilm volt. Nem gondoltam volna, hogy a film megél egy folytatást, de a Netflixnek köszönhetően mégis elkészült. Az új rész sokkal élvezetesebb lett, mint az elődje. Jackson hozza a tőle megszokott karaktert, amely már évek óta összeforrt a nevével, és a beszólásai adják a film legszórakoztatóbb pillanatait. A történet rémesen klisés, és a fia mint partnere inkább kínos, de valahogy mégis működik. Nem mozifilmről van szó, így kifejezetten élveztem otthon, egy laza estére. Ha nem is annyira, mint a Sokkal több mint testőr, de stílusában hasonló, könnyed akció-vígjáték. A végén, ahogy az eredeti (’71-es), a 2000-es és az új Shaft is elindul a klasszikus zenére, az oltári nagy poén. Ez a jelenet érzékeltette legjobban, hogy a rendező sem vette túl komolyan a filmet – egy laza vígjátékot készített. Jackson az egész filmet elvitte a vállán, és őszintén szórakoztam rajta. Szerencsére nem igazán kapcsolódik az előző részhez, így azok is élvezhetik, akik most ismerkednek a címszereplővel.