2021.09.03 23:29 Timon Olvasottság: 1281x
6

Briliáns

Nagyon érdekesen indított a film. Ezt a színvonalat nemcsak tartotta, hanem egyszerűen csak tovább emelte, és amikor már-már kezdtem azt hinni, hogy egyes akciójeleneteknek (vagy esetleg poénoknak) itt van a csúcsa, kiderült, hogy korántsem.

Káprázatos, művészi pontossággal kidolgozott látványvilága, a díszletek nem voltak kihasználatlanok, ehhez az akciójelenetek nagyon jól passzoltak. Viszont van benne egy-két durvább (vagy vulgáris) rész, amit azért kihagytam volna, még ha ezek csak másodperceket tesznek is ki összesen... a kereken két órából. Mindössze ennyi volt, ami nem tetszett.

Briliáns

Amik még a látványon kívül legjobban tetszettek: koreográfia, színészi játék, visszaemlékezések, melyek több helyen nagyon jót tettek a történetnek, még ha úgy is, hogy egyes részleteikre csak később derült fény. És végül, de nem utolsó sorban: a kínai nyelv, és mellé a felirat. Általában véve különleges, de egy ilyen filmben ezen nincs igazán ok meglepődni. Szóval sikeresen kihozták a maximumot a kulturális megjelenítésnél.

Jó eséllyel már most pályázik ez Oscar-díjra mint legjobb látványtervezés, és Simu Liu is elnyerheti a színészi alakításáért. A sok akciójelenet mellett dráma kategóriában is remekelt, no persze a többiekről sem szabad megfeledkezni. A másik főszereplő Shang Chi apja volt: eléggé érdekes volt, hogy ő volt a főgonosz, de (elvileg) eredetileg meg akarta menteni a feleségét. A film vége felé a sárkányok, illetve hasonló lények brutál jók lettek. Egy idő után már kezdett fárasztó lenni a sok jelenetük, ugyanakkor élvezetes volt látni.

Összességében minden karakter szerethető benne, és egy új szuperhős-karakter briliáns módon történő bevezetése. 10/10

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Shang-Chit gyerekkora óta arra nevelték, hogy tökéletes harcos váljon belőle. Miután azonban azzal kénytelen szembesülni, hogy apja a rettegett Tíz Gyűrű bűnszervezet feje, a... több»

6