2024.01.23 10:41 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Magyar animáció

Nem szeretnék senkit szakszavakkal bombázni, ezt más kommentekben lehet olvasni. A magam egyszerűségével azt tudom mondani, hogy ez a magyar animáció egyik jó darabja. Bár a forgatókönyvet én átírnám, és valami jobbat adtam volna a végére. Nagyon magába forduló, és nekem szomorú érzést keltő animáció.

A lényeg a szerelem, amit a végére meg is kapunk. Bár az érzelmek nem jönnek át teljes mértékben, valahogy ez hiányzik nekem. Egy animációval életre keltett filmből ez alap lenne nálam, és nem akarom a japán animékhez hasonlítani. Talán ez lehet az új magyar animációs vonal, ahol érzelmeket is megmutatunk.

Magyar animáció

Maga a látvány, a rajzolása kicsit gyenge érzésem szerint, persze vannak remek jelenetek, de van még min dolgozni rajta. A történet sci-fi jellege, az viszont remek, bár ez a húsevő növény... szóval kicsit tényleg mesébe illő. A színek és hanghatások jók tükrözik az egész film elképzelését, tompább színek, szürke jelenetek. Néhol kapunk meleg színeket, hogy nehogy beforduljunk vagy depresszióba essünk, és itt jön, amire gondoltam, hogy pörgősebb zenével és több érzelemmel fűszerezve egy boldogabb befejezést adva szerintem még kiemelkedőbb lett volna. Így az marad meg az emberben, hogy eső, halál és szerelem. Szóval kicsit elbénítja az embert, nem tud jó érzéssel rá gondolni egyrészt, de ha nézzük, akkor is ezen a folyamaton megyünk keresztül, és a végére talán kapunk némi fénysugarat. Én szeretem az animációkat, és sokat is nézek, ez most véletlenszerűen jött, de jó kikapcsolódást nyújtott. Így nálam elérte a négy csillagot, és csak azt tudom mondani, hogy szeretnék még látni több ilyet csak kicsit pozitívabb életbeli felfogással, ahol jó a vége. Ez a történet túl összetett és nehéz ahhoz, hogy pozitívumba forduljon. Csak ajánlani tudom mindenki számára, szerintem remek kikapcsolódás. Üdv: Yosi

animáció

Izgalmas sci-fi animációval indítja mozifilmes karrierjét Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta. Történetük a jövőbe repít, amikor a kutatók a flóra és fauna visszafordíthatatlan... több»

1