2025.02.25 20:25 Ahoj poplacsek Olvasottság: 126x
4

6/10 Régen Londonban volt hó

A 2025-ös nagy folytatás örömére nekiláttam a feleségemmel újranézni a sorozatot, pontosabban én megnézni, ő meg újra, mert nekem kimaradtak a Bridget Jones filmek.

Több mindent megállapítottam, például, hogy Colin Firth ilyen kócos kisgyerek formáját nem is ismertem, meg hogy a forgatás idején Angliában milyen meglepő mennyiségű havat sikerült a stábnak kameravégre kapnia. Na és, hogy Salman Rushdie-t Salman Rushdie alakította. Satöbbi.

6/10 Régen Londonban volt hó

Amíg elszórakoztattam magamat ezekkel a retro, irodalomcelebritási és meteorológiatörténeti megfigyelésekkel, türelmesen vártam a cselekmény kibontakozását. Egy idő után el is kezdett alakulni, majd amikor már oda fejlődtek az események, hogy Ms Jones alulöltözötten az ő Mark Darcyja után szaladt a havas városban, sutty, véget ért az egész, jöttek a feliratok. Na ez nagyon meglepett, készületlenül ért a dolog. Ennek a filmnek úgy lett vége, hogy még nem volt vége. Basszus.

24 év távlatából nagyon karcsú forgatókönyv ez, még a röpke, másfél órás játékidő ellenére is. Inkább egy rövidfilmre lett volna elegendő, vagy hozzá kellett volna még csapni egy félórát, és valamivel feszesebb vágással jobban szétszálazni, kidolgozni, hogy egy komplett filmélményt kapjunk.

24 éve még nagyon gyerekcipőben járhatott a társadalomnak a női önrendelkezéssel kapcsolatos elképzelése, itt meg egy hétköznapi nőt látunk a harmincas évei elején, aki épp tanulgatja, hogy a belső hangjára hallgasson. Valószínűnek tartom, hogy a kis sztorijával jókor volt jó helyen ez a romantikus vígjáték, azért ért el olyan nagy népszerűséget. Egyéb különösebb filmes erényei nem voltak, melyek kiemelték volna a romantikus vígjátékok tömegéből.

Mindenesetre most már kíváncsi vagyok a második filmre. Lehet különben, hogy csak ennyi a titok, mindenki koppant a félbehagyott film végén, és alig várta, hogy rohanhasson 2004-ben a moziba megnézni a folytatást.

dráma | romantikus | vígjáték

A harmincas szingli Bridget Jones nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbeszedi az életét: leszokik a cigiről és az italról,... több»

4