Közösség

Vélemény:

75 Van Helsing

(2004)

Van Helsing

moov18   2016.02.13 11:16
0

Egyszeri megnézésre alkalmas. Lehet rajta ijedezni, van benne akció is bőven, izgalmakat sem spóroltak ki belőle. Elég érdekes szörnyszülötteket, teremtményeket láthattunk benne. A jelmezesek, sminkesek, maszkmesterek kitettek magukért. Látványban gazdag, fantáziában-misztikumokban nem szűkölködik. Kicsit összevisszának is éreztem a történetet, próbáltak beleerőltetni minél több földöntúli lényt, figurát. Kate Beckinsale keményen nyomja az első perctől az utolsóig, kifulladásig. A helyszínek, karakterek élvezetesek voltak. Akcióból is kiveszi a részét: a néző egyes jeleneteknél ámulhat-bámulhat kedvére. Voltak benne rémisztőbb alakok, jelenetek egyaránt, ettől függetlenül a horror jelző nekem kicsit túlzás. A három csillag pedig éppen azért ment amiért átvertek a műfajjal. Nem vagyok a fantasztikus akciófilmek megszállottja. Röviden: voltak benne értékelhető momentumok, akciódús jelenetek egyaránt, a kategória kedvelőinek ajánlott kis csemege. Nekem ez egyszeri kikapcsolódásra volt elegendő, nem robbantotta fel az idegrendszerem.