Közösség

Vélemény:

85 A nővérem húga

(2009)

A kevesebb néha több

Kinga Kecskeméti   2024.06.21 23:01
0

Tudom, hogy nagyon komoly és érzékeny téma, így csak jókat illene róla írni, de valamiért nekem kevés volt, hogy igazán hasson rám. Nagyon elgondolkoztató, hogy Anna (Abigail Breslin) egyáltalán miért is született, van-e egyáltalán élete azon kívül, hogy ő csak egy eszköz a szülei kezében. Ugyanakkor az anya (Cameron Diaz) viselkedése is érthető valahol: annyira görcsösen ragaszkodik hozzá, hogy bármi áron életben tartsa Kate-et (Sofia Vassilieva), emiatt szinte semmit sem érzékel a külvilágból. Bár néha már túlzónak éreztem az aggódását, például a tengerparti jelenetnél, ahol az sem érdekelte, hogy mit szeretne súlyosan beteg lánya, mi a szinte utolsónak mondható kívánsága. Nem is tudom, végig felemás érzéseim voltak... A téma nagyon érdekes és szomorú volt, ugyanakkor nem hatott meg annyira, mint vártam, mert itt-ott vontatottnak éreztem, némely jelenet pedig már-már majdnem sziruposba csúszott át. A színészek jól játszottak, de úgy éreztem, hogy a rendező túl sok mindent akart egyszerre a nyakunkba zúdítani. A kicsit kevesebb több lett volna. Így, bár fájó szívvel, de csak 3 csillagot tudok rá adni.