Dean R. Koontz regényét olvastam, és nagyon-nagyon tetszett...
Többször átrágtam rajta magam, és sohasem untam meg, és újból, és újból elvarázsolt!
Jelen filmünket Brett Leonard rendezte, és a forgatókönyvét pedig Neal Jimenez és Andrew Kevin Walker írták...
A film kifejezetten félelmetesen indul, és tényleg „ránk töri az ajtót!”
Történetünk egyik főhőse Jeremy Nybern, aki Vassagónak (Jeremy Sisto) hívja magát, szépen hazamegy, majd rituálisan megöli, így a Sátánnak ajánlva az áldozatokat, testvérét és anyját, majd gyertyák fényében, sátáni és ősi pentagrammák mellett ráveti magát hassal előre egy tőrre, és látjuk, hogy kiszáll belőle az élet, és teste, lelke végleg leszáll a Pokol bugyraiba...
Snitt, majd látunk egy családot, Hatch-et, az apát (Jeff Goldblum), aki egy jól menő régiségkereskedő, az anyát, Lindsey-t (Christine Lahti) és lányukat, Reginát (Alicia Silverstone), ahogy éppen kocsival hazafelé tartanak a jeges, csúszós úton, és egy kamion manővere miatt belezuhannak a jeges folyóba, ám Regina még időben ki tudott ugrani!
De Hatch meghal, ám hatalmas szerencséjére a közeli kórházba bekerülve látjuk, ahogy Dr. Jonas (Alfred Molina) visszahozza a tetszhalál állapotából...
Így indul filmünk, és hozzáteszem, nem lassít a tempón, szépen, keretes szerkezetbe foglalja a sztorit, építkezik és adagol, mindig annyit, hogy féljünk, izguljunk vagy csodálkozzunk.
Nem egy bonyolult történet, de az egyszerűsége a nagyszerűsége is egyben...
Nagyon szép képi világ, komor, sötét, és mégis mindent látunk, köszönet érte a Special Effects teamnek és persze az operatőrünknek, Gale Tattersallnak...
A zenei betétek eltaláltak, a vágások pontosak, precízek, pattanósak voltak...
Köszönhetően Trevor Jones és B.J. Sears precíz munkájának.
Ami miatt lepontoztam, az a vége...
Talán máshogyan kellett volna a sztorit lezárni, de azt azért nem akarom, hogy ez a pár perc, kb. 100 jó kis percet „elrontson!”
Pedig sajnos a vége rendesen elment a „világűrbe!”
Ráadásul a korai CGI technológiai megoldások sem sikerültek igazán. De a színészi játékok ott vannak, a film pörgős és izgalmas, tökéletes szórakozást nyújt!
Semmi extra, csak szimplán egy jó horror mozi...
Ami néha nem árt!
Az IMDb-n 7600 vélemény után 5,3/10-es, a TMDB-n 153 szavazat után 52%!
Nálam ez a mozi négy csillag, 66%!
Kisebb-nagyobb hibáit is beleszámítva...
Sült pisztráng, kelbimbós rizs és fokhagymás citromkarikák...
Egészen tűrhető étel...
Mint a kedvenc fotelem, abban is egészen tűrhetőeket tudok szunyókálni!

48 Rejtekhely (1995)
Hatch Harrison a családjával súlyos autóbalesetet szenved és bár az orvos először azt mondja, hogy a férfi meghalt, mégis sikerül 2 óra erőfeszítés után visszahozni őt az... több»
Szereplők: Jeff Goldblum, Alfred Molina, Alicia Silverstone, Roger R. Cross, Jeremy Sisto