Közösség

Vélemény:

70 Szembesítés

(2001)

Szembesítés

Berto49   2017.08.01 15:44
0

Egy olyan Szabó István film, amelyikről még csak nem is hallottam, pedig kedvelem a rendezőt, Stellan Skarsgård pedig az egyik kedvencem. Tetszett a film, a civilben biztosítási nyomozót (Harvey Keitel parádés alakítása) a Pokolba kívántam, bár a sok millió meggyilkolt ember az ő igazát támasztotta alá, de a művészetet és a politikát minden korban el kell(ene) választani! Sajnos ez a problematika most és nálunk nagyon aktuális. A diktatúra minden korban maga alá akarja gyűrni a művészeteket is. Nagyon jó volt a szinkron, Szilágyi a prosztó amerikai és szegény Szakácsi Furtwängler szerepében. Nagy előnye a filmnek, hogy a megnézése után elgondolkodtam: nem védeni akarom a németeket, mert nem túlságosan kedvelem azt a népséget, de milyen erkölcsi alapon ítéli meg őket az amerikai, hiszen ők például szinte teljesen kiirtották az őslakos indiánokat, sokáig törvényes volt a rabszolgatartás, vagy az időben legközelebbi rémes tettük, az atombomba (400.000 ember halála!). Az egyik kutya, másik eb tipikus esete.