Közösség

Vélemény:

85 A király beszéde

(2010)

A király beszéde

Képkockák   2022.02.16 09:17
1

Talán 2-3 éve volt először, hogy nekifogtam a filmnek, azonban az angol történelem, főleg ebben a korban, és a királyi család főleg az, ami teljesen hidegen hagyott engem. A Korona töretlen sikere miatt a sorozatot megnézve jöttem rá, hogy nem feltétlen történelmi/életrajzi történetként kell ezt kezelni, sokkal inkább kosztümös filmként/sorozatként. A történet középpontjában VI. György király és az ő beszédhibája áll, akit nem mindennapi módon próbálnak meg kikúrálni. Colin Firth érdekes választás a szerepre, Helena Bonham Carterrel együtt, de talán ezt csak a Korona mondatja velem, hiszen Helena magát Margit hercegnőt játszotta a sorozatban. Amennyiben az első pár perc bizonytalansággal töltött el téged a film kapcsán, és a megerősítést várod, hogy tovább nézd, most megkapod. Az első 20 perc lassú felvezetés a történethez, melyen át kell esni, de a történet csak ekkor indul be igazán, hiszen megkezdődik a kezelés, a két főszereplő különös kapcsolata és a szinte már sakkjátszmastílusú társalgása. A különös viccekkel tűzdelt történet számomra a Korona sorozat első pár része után még inkább érdekesnek hat. A film egyéb részeit talán kár is ecsetelni, hiszen a történet maga a film, azonban azt kell mondanom, ha szinkronosan néznéd a filmet, akkor Helyey László megnyugtató, baráti hangja az, ami talán a leginkább maradandó lesz számodra.