Egy ekkora történelmi személy esetében én elvárnék jó nagy adag karizmát. Na, az itt nulla. Mintha még a hangja sem illene ehhez a testhez, minimál orgánum. A kis Jankó apját, Vajkot játszó Mészáros András is jobb lett volna a szerepre, de a legjobb választás (szerintem) a szultánt játszó Murathan Muslu lett volna. Tudom én, hogy osztrák, és nem magyar, de eszméletlen karizmája van, elhiszed már a megjelenéséről, hogy "valaki". Kisujjból hozza a szultánt. Igaz, mindketten 40+osok, de van jelenlétük.
Indokolatlanul sok az erotika, semmit nem pótol, én nem ezért nézek filmet. A sokak által dicsért harcjelenetek, "csaták" vicc kategória. Mintha el akarnák hitetni, hogy anno ilyen kaotikus volt egy összecsapás. A jelmezek hellyel-közzel elmennek, de azért szerintem akkoriban is váltottak ruhát x időnként, és nem csupán 1 garnitúra volt. Biztos hihető, hogy Hunyadi hónapokig csak pendelyben és a kapott páncélban volt.
Hiba is akad a történelmi hűségnélküliségen kívül. Pl. Jankó végignézi a szülei halálát, az anyja megerőszakolását, de amikor odamegy az anyja testéhez, az szépen elrendezett ruhában fekszik. Sem kebel, de még tán a térde sem látszik. Az udvarias, török erőszaktevők annyira tisztelték a gyaur asszonyt, hogy ezt még megtették neki?
Az előttem szólóhoz: mielőtt leírod más véleményének kritikáját, nem árt a szövegkörnyezetet értelmezni. Az "elakad egy RTL Klub-os kosztümös szappanopera és egy olcsó cosplay-fesztivál között" és "A színészi játék olykor a Barátok köztre emlékeztet" nem azt jelenti, hogy az ezeket leírók az RTL-t tartják a produkció támogatójának. Csupán minőségi párhuzamot vontak.
A másik észrevételem számodra: 3 részt láttunk. Ez 30%-a a teljesnek. Mennyit is kellene látni szerinted, hogy véleményt alkothassunk? Nem pár jó rész miatt tetszik egy minisorozat. Ez számomra sajnos már nem jó sorozat, csak középszer. Minden részét meg fogom nézni, és talán lesz pár epizód, ami odateszi magát, de attól csupán csak azok a részek lesznek jók. Az egész már nem.
Kénytelen vagyok még kiegészíteni: Bán Mór író (?) a kritikák miatt nekiment az "Egri csilagok"-nak. A legalávalóbb cselekedet. Hitvány módon hasonlítgat. Hol jön ő ahhoz, hogy Gárdonyi szintű, igazi írót kritizál, akinek a nyomába sem érhet. Világszinten ismert regényt pocskondiáz. A film pedig (Egri csillagok) messze jobb ennél a politika által (Bán úr pl. az M5 főnökeként!) futtatott valaminél. Abban CSAK SZÍNÉSZEK játszanak, nem ripacsok.
Méghogy várja a világhír és a nyugat! Kádár úr pöttyet elszállt magától. Ezek még azt sem tudják, nem echte magyar volt Hunyadi, aki a tájegységről, ill. a kapott Hunyad váráról vette át a nevet. A déli harangszó is tutkó benne lesz, ami szintén nem igaz. Már jóval előtte elrendelték, nem a diadal miatt. Nézzen utána komolyabban, aki nem hiszi egyiket sem!

dráma | háborús | kaland | történelmi
Hunyadi János élete a magyar és az európai történelem meghatározó részének tekinthető. Udvari intrikák, kalandok és cselszövések jellemzik ezt a korszakot, amikor Európának... több»
Szereplők: Törőcsik Franciska, Ónodi Eszter , Rujder Vivien, Fekete Ernő, László Zsolt