2024.07.31 18:20 mozinaplo Olvasottság: 190x
3

Várom a négy órás rendezői verziót

Ebből kellett volna 4 órásat vetíteni, és a Megfojtott virágokból egy rövidebb verziót? Azzal együtt, hogy Scorsese filmje jobb, ez szórakoztatóbb és pörgősebb, ugyanakkor számomra néhol nehezen volt követhető a történet, amin talán a rendezői változat javítani fog picit.

Nem értettem például, hogy lett császár. Elküldte a véreresbe a briteket, aztán jön egy jelenet, hogy haver, neked szintet kéne lépned, és akkor szintet lép, aztán már Egyiptomban lövi a piramisokat. Meg a száműzetése sem volt egyértelmű, oké, hogy odaveszett a szövetséges haderő nagy része, és akkor, mint valami válogatott focimeccs után, kérik a lemondását? Ezeket picit hülyebiztosabban is elmagyarázhatták volna.

Várom a négy órás rendezői verziót

Tetszett viszont, hogy Ridley Scott igyekezett nem szobrot állítani a legendának, és amikor épp otthon volt, akkor elég meredek jelenetei meg szövegei voltak.

Ki kell még emelnem a csatajeleneteket, mert azok álleejtősek voltak, ezek miatt biztos nagy élmény IMAX-ben nézni, nekem csak a Corvin legnagyobb vászna jutott, de azon is ütöttek. Gore is van rendesen, ha épp bekap valaki egy lövést, csoda, hogy nem kapott X-besorolást itthon, hiszen mostanában retardált módon szórják mindenre.

Ja, és nagyon gyorsan eltelik, nem emlékszem ilyen hosszú filmre, aminek ennyire ne éreztem volna a hosszát.

Jól csinálja az Apple, hogy ezeket a méregdrága presztízsfilmeket beküldi moziba, a rajongók láthatják vásznon, a nagy stúdiókkal pedig elássák valamelyest a csatabárdot, hiszen rájuk bízzák a terjesztést. És még pár dollárt is keresnek vele, win-win-win szituáció mindenkinek.

Szóval várom a 4 órás rendezői verziót, meg szerintem jövőre kiveszek egy könyvet a csávóról, vagy valami, hogy jobban képben legyek, amikor legközelebb nézem.

61 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | kaland | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

3