2023.11.11 12:29 kabel Olvasottság: 876x
0

Értelmezhetetlen

Nem tudtam túltenni magam a hihetetlen idióta, tudományellenes alapkoncepción. Az első jelenetnél – ahol egy űrliftet rakétákkal küldtek fel az űrállomáshoz – már éreztem, hogy akik ezt csinálták, meg sem próbáltak hihető történetet összetákolni. Az űrlift lényege pont az, hogy ne kelljen rakétákkal energiát pazarolni! Ez azért szomorú, mert a film az emberiség összetartásáról akarna szólni, és valós reakciókat akart mutatni, rengeteg különböző karakterrel. Ezek között irracionálisan sokszor ugrálunk, sokszor akciójelenetek közben.

Olyan mintha, valaki folyamatosan csatornát váltana egy tévében, mert a párhuzamosan futó melléktörténetek sokszor nem is támogatják egymást. A film meglepően a vágáson bukik el, sok jelenet majdnem értelmezhetetlen és élvezhetetlen a hihetetlen gyors tempó miatt. Feliratokat olvasni így meglepően komplikált, és az egydimenziós karakterekhez nagyon nehéz kötődni. Arról ne is beszéljünk, hogy a cselekmény miről szól, mert csak fejfájásom lesz.

Értelmezhetetlen

Egy csoport, akik a digitális halhatatlanságért küzdenek megtámadják az űrprogramot, mert a világok kormányai nem támogatják őket. Az egész emberiség egyszerre csak egy projekten tud dolgozni, úgy látszik. A film egy későbbi pontján amúgy kiderül, hogy egy konkrétan gondolkodó és érző AI-t már létrehoztak, és az egész kb. mellékes plot pointként van kezelve. A lezárásban, ahol az egész internetet lezárták, már olyan szinten lett nevetőgörcsöm az ostoba történetmeséléstől, hogy nem tudtam befejezni a filmet. A CGI ezúttal szebb, mint a korábbi filmnél, a történet meg valahogy még rosszabb.

sci-fi

Az emberek hatalmas hajtóműveket építettek a föld felszínén, hogy új otthont találjanak. De a világegyetembe vezető út veszélyes. A Föld megmentése érdekében a fiataloknak... több»

0