Közösség

Vélemény:

67 Sikoly VI.

(2023)

Inkább közepes X besorolás ide vagy oda

Filmométer   2024.11.09 19:37
1

A Sikoly 6-ot mindenképp megnéztem volna (mivel nagy rajongója vagyok a franchise egészének), de a bemutató előtti felhajtás különösen kíváncsivá tett a legújabb részt illetően. A hype egyik fő elemét a figyelemfelkeltő korhatár-besorolás adta, vagyis az X jelzés, ami annyit tesz, hogy csak 18 év felettiek nézhetik meg, és csak este 22 óra után vetíthető a mozikban. Kerestem a filmben azt a hihetetlen félelemfaktort, ami ezt indokolttá teszi, de nem találtam. Én X-besorolást a Terrifier, a Démonok között és például a Mártírok esetében tartanám indokoltnak (meg még jó néhány esetben, mint a Cannibal Holocaust, Az emberi százlábú... stb. stb.) Ezekhez képest mérsékeltebb a Sikoly 6. A nyitójelenet elég véres mondjuk, de utána egy átlag horrort mutat véresség és rettegés szempontjából. A fő erőssége egyébként szerintem Melissa Barrera (és nem Jenna Ortega), aki nem csupán dögös megjelenésével, de játékával is figyelemfelkeltő jelenség. Értékelésünk mégis csak közepes, a gyenge sztori, a hitelességi problémák és gyengécske látványvilág miatt, így három csillagot tartunk indokoltnak, Filmométerben pedig 55-60 százalék csupán, nem több sajnos.