Közösség

Vélemény:

69 Nulladik nap

(2025)

Nulladik nap

Dorkateo   2025.03.15 23:48
0

Valóban megosztó lett a Zero Day című sorozat. A kritikák is felsorolják a hibáit, nem ismétlem meg őket. Számomra nehezen volt követhető a cselekmény is, a sok szereplő, a kavarós történetszálak, de lehet, csak fáradt voltam a koncentrált odafigyeléshez. Vagy tényleg túl volt bonyolítva? A legfőbb mondanivaló számomra az volt, hogy az igazat ki kell mondani. Akkor is, ha fáj, ha személyesen húsba vág. Fontos lenne, hogy az elhallgatás megszűnjön, és a felelősök meg legyenek nevezve. S mindenki tekintsen önmagába, mennyire felelős a történtekért. Mert szerintem ezeket dobta fel a film. Nem a karaktereket, hanem az erkölcsi dilemmát, a nehezen követhető jó/rossz, fekete/fehér választást. Mert mindenki szürke, csak jó lenne fehérebb szürkének lenni. Felelős vagyok, ha hagyom magam megvezetni az online világban. Felelős vagyok, kire adom a szavazatomat. Felelős vagyok, hogyan nevelem a gyerekem, hogyan végzem a munkám, ki vagy mi mellé állok. És a legnehezebb, amikor ezek a felelősségek egymásba csúsznak.