A német humort már olyan legendák is előszeretettel ekézték, mint a Monty Python (lásd a deadly joke jelenetüket). Igazság szerint a pocsék német humorérzékről elterjedt sztereotípiákkal szemben igenis számos vicces német vígjátékkal találkoztam már. Ez a Játékest viszont szakasztott olyan, mint egy epés Monty Python-jelenet, mely a kicsit se vicces, béna német viccelődési próbálkozásokat figurázza ki.
A felénél tartva úgy éreztem, hogy nem fogom tudni végigcsinálni, nem fogom végignézni ezt a vérfagyasztóan rossz filmet. De azután győzött a kíváncsiság, és megpróbáltam módosítani a stratégiámon. Tegnap már sikerült megnéznem a Lavinacápa című remekművet, ez se foghat ki rajtam. De őszinte leszek, a Lavinacápa könnyebben ment. A poénok rosszabbak, mintha Ihos József írta volna őket, a társasági bonyodalmak és személyes elakadások pedig értelmi fogyatékos szinten mozognak.
A rendezés fájdalmas minőségű, annál már csak a forgatókönyv kínosabb. Valamikor az elmúlt évben láttam egy magyar filmet, amiről azt hittem, hogy annál rosszabbat ki tudja, mikor fogok látni. Annak az volt a címe, hogy Legénybúcsú extra. Nos, ez a film még annál is sokkal borzalmasabb.
Az első fele olyan, mint egy Bagi-Nacsa előadás. Vicces akar lenni, de csak tompa üres fájdalmat okoz. Azután elkezd komolyan büntetni, fantasy hercegnek öltözött házigazdával, farpofák közé szorult pingponglabdával, csípősre benyakalt anyatejjel, ami tejesüvegben van a hűtőben. Az utolsó fél órában hirtelen jön egy újabb dimenzió, megpróbálják olyanra venni a figurát, mint a Teljesen idegenek című filmben, aminek van egy fél tucat remake-je, pl. a magyar BUÉK. Most jön az utolsó tíz perc, közben kiszabadult a társaság a városba, épp káosz van, nyilván jön a hepiend, néhány további remekbe szabott poén kíséretében. Ja igen, mert eddig egy flancos házban társasjátékoztak, a film bevezetésének szakaszát kivéve, ami a főszereplő fiú-lány páros ismerkedéségi telt, teljesen kidolgozatlan módon.
Nem tudom, ki volt a célközönség, senkinek se ajánlom a megtekintését. Az IMDb 5,4 pont alapján, amin most áll, totálisan túlértékelt alkotás. De semmi vész, lesz ez még IMDb 3,5 vagy kevesebb is, ha jön még az 1212 szavazat mellé pár ezer.

42 Játékest (2024)
Egy fiatalember először találkozik új barátnője barátaival a rendszeres játékestjükön, ami miatt izgul, mert jó benyomást szeretne kelteni. Ám ekkor hirtelen felbukkan a lány... több»
Szereplők: Stephan Luca, Axel Stein, Maximilian Meyer-Bretschneider, Anna Maria Mühe, Dennis Mojen