2024.12.23 11:21 The Ursus Olvasottság: 1119x
7

Habkönyű, szellemes kis vígjáték

Herendi Gábor jó vígjátékokat szokott rendezni, és a romantikához is van érzéke. Nálam nagy kedvenc mindegyik Valami Amerika-film, és a Kincsem is bejött (a gigaköltségvetés dacára). Ezúttal egy habkönnyű kis jópofa vígjátékot készített Futni mentem címmel, minimális költségvetésből 20 nap alatt egy 50 fős stábbal. Úgy tűnik, nem csak 7 milliárdból lehet magyar filmsikert készíteni.

Főleg úgy nem, hogy már most többen látták vígjátékát (mely nulla állami támogatást kapott), mint a Most vagy sohát összesen. Pedig erre nem cipeltek el kisiskolásokat kötelező programként. Ami a Futni mentem sztoriját illeti: nem nagy szám, de jók a karakterek és sok a szellemes párbeszéd, illetve jelenet és szórakoztató alakításokat is kapunk. Adott egy család.

Habkönyű, szellemes kis vígjáték

Hajdúék, melyben az édesapa (Csuja Imre) váratlanul meghal (rögtön a film elején), ám felesége, Vera (Udvaros Dorottya) elhatározza, hogy megvalósítja az elhunyt utolsó nagy bakancslistás tervét. Ez a bizonyos terv a maraton lefutása. A megvalósításba bevonja felnőtt korú lányait: Dorinát (Tenki Réka), Katát (Lovas Rozi) és Emmát (Trill Beatrix). A lányok eleinte nem rajonganak túlságosan az ötletért, ám végül beadják derekukat, különböző okokból. Dorina az anyja iránti tiszteletből, Kata a párja miatt (akivel fogadást köt: ha sikerül a futás, összeházasodnak), Emma pedig a futóedző, Máté miatt (Ember Márk), akibe beleesik. Miközben a lányok készülnek a maratonra, érdekes kapcsolatok születnek: Dorina például megismeri a szomszéd 10 éves kislányát, Pannit, akit azonnal szívébe zár, még úgy is, hogy kiderül: édesapja nem más, mint egy bizonyos rendőr ezredes (Csányi Sándor), akivel sűrűn akad munkabeli összetűzése. A Futni mentem egy szórakoztató, habkönnyű vígjáték, mely így karácsony előtt kiváló alkalom arra, hogy a nagy ünnepi kajálások és bezárkózások előtt még kicsit kimozdítson bennünket egy jóízű nevetésre kedvenc mozinkba. Értékelés: erős 4 csillag. Minden korosztálynak csak ajánlani tudom. Tehát hajrá a mozikba, amíg még játsszák.

dráma | romantikus | vígjáték

Herendi legújabb romantikus vígjátékában egy anya útját követhetjük nyomon, akit Udvaros Dorottya alakít, és aki elindul, hogy teljesítse néhai férje utolsó kívánságát,... több»

7