2025.03.13 11:43 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Ugrás a nagy semmibe

A romantikus komédiafilmek listáján találtam ezt a filmet. Gondoltam, miért ne ugorhatnánk a szerelembe. Mielőtt elkezdtem volna nézni, örömömben, hogy talán egy jó film, örömmel körbecsoszogtam a fotelomat, kezemben egy bögre forró hagymateával (mert még nem enged az influenza a karmai közül), és azon tűnődtem, hogy biztosan akkora poénok lesznek a filmben, hogy a térdemet fogom csapkodni a nevetéstől, és megfeledkezem a betegségről. Akkor ugorjunk!

Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, mennyivel hasznosabban tölthettem volna el ezt a 84 percet! Az idő mintha megállt volna, és a másodpercmutató lassú vánszorgását hallottam végig a film alatt. Néha mintha nem is ugrott volna előre, inkább hátra. Mi volt ez? Tettem fel magamnak a kérdést. A film után nem tudtam lehunyni a szememet. Azon agyaltam, hogy a viharba sikerült összehozni 2022-ben egy ilyen együgyű filmet. Miért kapott nyilvánosságot ez a semmit érő történet?

Ugrás a nagy semmibe

Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom a romkom filmek hozzávalóit: végy egy dögös pasit, egy bájos női főszereplőt (a férfiak kedvéért) és poénokban gazdag párbeszédet, és persze a zene! Ez nem sok, de mégsem sikerült megugrani ezt a lécet a film készítőinek.

A férfi főszereplőt (Ben Hollingsworth) nem igazán mondanám dögös pasinak, és a női főszereplő (Rhiannon Fish) nem igazán bájos. A kémia nem működik, de miért is működne egy ilyen szedett-vedett filmben? A mellékszereplők csetlenek-botlanak, és annyira erőltetett poénok foglyai vagyunk mosolyfalván, hogy kiakadtam tőle. A film botrányosan rossz!

A történet a szokásosnál is unalmasabb, hiába próbálták az orkákkal feldobni a hangulatot. Jelentem: nem sikerült. A zenei válogatás (Mario Vaira): erekció kollekció. Semmit sem éreztem, csak az engem mardosó influenza gyötrő kínjait. Az írónak (Juliana Wimbles, aki színész, rendező és forgatókönyvíró) is hasonló érzései és rémálmai lehettek. A rendező (Heather Hawthorn Doyle) sem ragadta meg a pillanatot. Ez nem volt ugrás, de még csak egy szökkenés sem. A bátrabbaknak jó szórakozást kívánok! Szerintem nézhetetlen kategória, és ne csodálkozzunk, ha nem jön álom a szemünkre a film után!

dráma | romantikus | vígjáték

Egy PhD-hallgató a Csendes-óceán északnyugati részének bálnáira is kiterjeszti tanulmányait. Ott találkozik egy bálnafigyelő túravezetővel, és hamarosan nem csak az orkák... több»

0