A csillogó-villogó lámpafüzérekkel, a hóviharban sem csituló „dzsingölbellszel” teli bőséges karácsonyi Netflix-bejgli varázslatos kínálatában ügyesen kell válogatni, mert ugye nem mind arany, ami fénylik. A Netflix „Mária” című filmje szép karácsonyi ajándék, Jézus anyjának történetét meséli el.
Mária életét követhetjük születésétől és serdülőkorától egészen Jézus születéséig és A szent család Egyiptomba meneküléséig. Az ismert bibliai eredettörténet, Jézus előzményeposza ezúttal árnyaltan „akciós”, konfliktusos értelmezésben, de rendkívüli tisztelettel és alázattal, gyönyörű rendezésben kerül elénk. „Engem választottak arra, hogy ajándékot adjak a világnak, a legnagyobb ajándékot, amit valaha ismert” – mondja Mária. Az anyaságot a konzervatív erkölcsök szerint, mintegy mai példamutatásként jeleníti meg a film. Az alkotás egy kifejezetten látványos, szép munka, mégis egy kicsit nehezebben tudtam most kapcsolódni hozzá, mert annak ellenére, hogy ez a világ leghíresebb története, nem okozott különösebb drámai feszültséget. Nem váltott ki érzelmi reakciót, valahányszor veszély fenyegette Máriát, hiszen ismerjük a sérthetetlen páncélját. Mindemellett értékes, ünnepi néznivaló, nem beszélve a filmmágnes Sir Anthony Hopkins játékáról, aki nagyon jól érzi magát szerepében (Heródes), karaktere vonzza majd a nézőket.
A csillogó-villogó lámpafüzérekkel, a hóviharban sem csituló „dzsingölbellszel” teli bőséges karácsonyi Netflix-bejgli varázslatos kínálatában ügyesen kell válogatni, mert ugye nem mind arany, ami fénylik. A Netflix „Mária” című filmje szép karácsonyi ajándék, Jézus anyjának történetét meséli el. Mária életét követhetjük születésétől és serdülőkorától egészen Jézus születéséig és A szent család Egyiptomba meneküléséig. Az ismert bibliai eredettörténet, Jézus előzményeposza ezúttal árnyaltan „akciós”, konfliktusos értelmezésben, de rendkívüli tisztelettel és alázattal, gyönyörű rendezésben kerül elénk. „Engem választottak arra, hogy ajándékot adjak a világnak, a legnagyobb ajándékot, amit valaha ismert” – mondja Mária. Az anyaságot a konzervatív erkölcsök szerint, mintegy mai példamutatásként jeleníti meg a film. Az alkotás egy kifejezetten látványos, szép munka, mégis egy kicsit nehezebben tudtam most kapcsolódni hozzá, mert annak ellenére, hogy ez a világ leghíresebb története, nem okozott különösebb drámai feszültséget. Nem váltott ki érzelmi reakciót, valahányszor veszély fenyegette Máriát, hiszen ismerjük a sérthetetlen páncélját. Mindemellett értékes, ünnepi néznivaló, nem beszélve a filmmágnes Sir Anthony Hopkins játékáról, aki nagyon jól érzi magát szerepében (Heródes), karaktere vonzza majd a nézőket.