2025.01.18 23:14 Jerico Olvasottság: 873x
9

Különleges filmélmény a vadnyugat világáról

Elképesztően jól megcsinálta Peter Berg ezt a sorozatot, mind a hat részt. Bár a vége nem nagyon tetszett, mert szerintem túl teátrális lett, és túltoltan drámai is, a film egyéb erényei bőven ellensúlyozzák a zárás negatívumait. A történelemhűség egyértelmű: az 1850-es évek Amerikáját, a határőrvidék, veszélyekkel teli sáros, koszos és kegyetlen világát hiteles realizmussal adja vissza a rendezés.

A Mountain Meadows-i mészárlás valóban kb. így történt, 120 ártatlant mészároltak le a Utah állambeli mormonok és az őket kísérő indiánok. A főszereplő páros számomra hitelesen alakította karaktereit: Betty Gilpin az átutazó Sara Rowellt (aki mindent a vele utazó kisfiáért tesz), Taylor Kitsch pedig a soson indiánok között nevelkedett, és családját vesztett megkeseredett magányos hőst. Nagyon jók a harci jelenetek, és a sorozat soha nem ül le egyetlen egyszer sem.

Különleges filmélmény a vadnyugat világáról

Mindig kapunk annyi rejtélyt, izgalmat és új fejleményt, hogy kíváncsiak legyünk a következő epizódra. A közép-nyugati táj bemutatás,a a vadnyugati települések és körülmények érzékeltetése szerintem autentikus. Hasonlóan a ruhák, fegyverek és harci jelenetek is. Korhű minden, és visszaadja a XIX. századi amerikai állapotokat. Egy valódi utazás a múltba az egész sorozat, így valódi csemege a történelem iránt érdeklődők számára. Az értékelésem egyértelműen 5 csillag, százalékban 90%, a rendezés miatt leginkább. Mindenkinek ajánlom, aki bírja az izgalmakat és a sokszor véres jeleneteket, illetve szereti a történelmi témákat. Nekem nagyon bejött.

akció | dráma | thriller

A sorozat az amerikai Nyugat születésének zord és kalandos felfedezését, a szekták, a vallás és az új világ feletti uralomért küzdő férfiak és nők erőszakos... több»

9