Itt vagyok megint a nyolcvanas években, amit annyira imádok, nem tagadom!
Erről a moziról csak hallomásból tudok, bár azt is nagyon régen terveztem, hogy megnézem, és most nemrégen jött el az ideje, hogy leüljek végre, és elindítsam a mozit!
Azt nem mondom, hogy bár ne tettem volna, de igazán sok örömöt nem okozott a film megtekintése...
Lássuk csak!
Gyilkosunk, Jay Jones (Jake Steinfeld) 18 évesen brutálisan megölte a szüleit, és ezért elmegyógyintézetbe zárták. Ám nyolc év után megszökik, és egyből kinyír egy fickót a kombijáért...
Ám keres valamit, és nem azt a rekesz sört, ami a kocsiban van bontatlanul, hanem PCP-t, vagyis angyalport!
Sajnos vagy nem sajnos, itt valahogy semmi sem működik!
Hiszen legyen egy film, tehát egy slasher film, tele véresebbnél véresebb gore jelenetekkel, vagy legyen egy jó erős sztorija...
Nahát itt semmi sem működik, csak úgy esetlegesen van, és esetlegesen történik!
Nettie Peña rendező és Thomas Bush forgatókönyvíró nem alkotott maradandót, és akkor még csak a felszínt kapargattam kissé...
Jake Steinfeld, a behemót gyilkos csak hörög, szörcsög, morog az egész filmben, nekem ez is nagyon bosszantó volt...
És hát az egyik sarokpont, amitől a falra tudok mászni, az a bevilágítás!
Don Stern operatőr vagy a vágók nem látták, hogy semmit sem láttak a film nagy részében, így én sem! Ez nagyon dühítő, pedig itt állítólagos profi filmkészítők dolgoztak...
Pedig Michael Myersnek nem volt igazi oka arra, hogy Laurie Strode-ot vegye célba, és mégis...
A Halloween egy *rva jó film volt! A Home Sweet Home pedig egy nagyon nem jó film lett!
Pedig minden adott volt ugyebár...
Ami tényleg kifejezetten nagy kár, mert néhány eleme megvan, és ki lehetett volna használni!
Egy ünnepi összejövetel, egy távoli és eléggé kietlen helyszín, egy drogos és mentálisan instabil gyilkos. Szerintem ez nem rossz indulás...
Bár!
Mi az indíték ugyebár?
A pulyka?
Az áfonyaszósz?
A behűtött sör vagy bor?
Netán Vinessa Shaw vagy Leia Naron teste ébresztett benne buja vágyakat?
De nem! Csak úgy, mert éppen megállt egy kicsit. És ez is lejjebb tolja nálam a filmet egy polccal.
Gyenge próbálkozás volt, valahogy semmi nem stimmelt a filmben!
Az IMDb-n 896 véleményezés után 3,5/10-es, a TMDB-n 20 szavazatot követően 45%!
Nálam ez kettő csillag és 38%!
Ennyit ér!
Egy kis cacciatore basmati rizzsel és epres Spritz!
Adjunk az érzésnek!
Ha már a film nem sokat ért!

41 Home Sweet Home (1981)
Egy elmegyógyintézetből szökött beteg valahogy egy lopott kocsival eljut a Bradley család hálaadás napi családi vacsorájára, és elhatározza, hogy senki nem éri meg a reggelt. több»
Szereplők: Vinessa Shaw, Jake Steinfeld, Peter De Paula, Don Edmonds, Charles Hoyes