2025.02.27 23:14 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
3

6/10 eddig ez a legkidolgozottabb

Feleségemet már harmadik este kísérem a negyedik részre felkészülős Bridget Jones maratonján, és úgy vettem észre, hogy eddig ez lett a legfilmszerűbb rész. Egy pillanatra erős kísértést éreztem, hogy 7/10-re értékeljem, ami már az elképesztő 4 csillag szintjére emelné az itteni pontozási rendszerben. Na de azért ácsi, ne legyünk bolondok! Na meg a vége volt annyira brutálisan csajos, hogy az kijózanítólag hatott, könnyen engedtem hát el ezt a buta, kósza ötletet.

Szóval nyálas befejezés ide vagy oda, ez az eddigi legkomplexebb és leghosszabb rész, így bőven belefér annyi megfelelő minőségű cselekmény, amit férfiként is könnyen meg lehet nézni, és nem érzi úgy az ember, hogy csak beavatatlanként lesi a számára érthetetlen vénlányszomorkodást.

6/10 eddig ez a legkidolgozottabb

12 év telt el az előző rész óta, de Renée Zellweger optikailag ennek dupláját ugrotta, és kövér lányból a kitesizett cougar kategóriába teleportált. Agyő, óriás fehérneműk! Az arca riasztó változáson ment át, cserébe a feljavult testi adottságait bátrabban kamatoztatja, a védekezés azonban nem erőssége. Így egyszerre két potenciális apajelölt társaságában éli meg azt, hogy gyereke lesz.

A szituáció persze sablonos, de legalább értékelhető dinamikát hoz a filmbe. Az egyik jelölt a már ismert Mr. Uncsi (Colin Firth alakításában), a másik a pénzes nagyágyú, az egy éjszakára horogra akadt, Jones-nál magasabb kategóriás figura, akit Patrick Dempsey formál meg.

Itt is vannak cameok, a film idején irdatlanul népszerű Ed Sheeran, meg láttam Jamie Lee Curtist is kolbászolni az egyik jelenetben, de ott épp nem figyeltem, úgyhogy lövésem sincs, mit keresett ott. Ami viszont lényeges és érdemi vérfrissítést hozott, az Emma Thompson szerepeltetése, ő határozottan sokat lendített a film színvonalán.

Na idáig tartott az én Bridget Jones küldetésem, a jelenleg moziban játszott, 2025-ös részt az asszony a barátnőivel fogja megtekinteni, így ki tudja, én azt látni fogom-e valaha. De az eddigi kritikák alapján valahogy majd túlélem, ha kimarad. Már így is tiszta hős vagyok. :)

dráma | romantikus | vígjáték

2016-ban végre tovább folytatódnak a negyvenes éveibe lépő Bridget Jones kacagtató kalandjai. Miután igent mondott Darcy lánykérésére, csakhamar kiderül, hogy Bridget... több»

3