2016.03.06 13:18 moov18 Olvasottság: <100x
0

A lelket is kirémiszti a nézőből

Az utóbbi évek egyik legrémisztőbb filmjét láthattam. Jó néhány alkalommal kiijesztette belőlem még a lelket is. Fülhallgatóval, teljes hangerővel abszolút hatásos volt. Tökéletesen megteremti a feszült légkört, a film atmoszférája meglehetősen nyomasztó.

Egyszerre felkavaró, egyszerre drámai. A színészi játékra sem lehet panasz, mindenki hozza azt a szintet amit kellett. A kortárs kísértethistória egyik kiemelkedő gyöngyszeme a Démonok között. Profi forgatókönyv, kidolgozott párbeszédek és karakterek, tökéletes színészi játék illetve rendezés jellemzi.

A lelket is kirémiszti a nézőből

Már alig várom a második részt, amelynek már az előzetese önmagába véve megrázó és rémisztő. Kíváncsian várom, hogy jelen részhez képest mit tud majd letenni az asztalra. Képes lesz-e megütni a szintjét, esetleg felülmúlni. Ha csak feleannyira lesz jó mint jelen filmünk, akkor is kibékülök vele. Nem szeretném az egekbe magasztalni, de valóban precíz módon adagolja a feszültséget, képes megriasztani az embert, ami a mai filmek esetében abszolút ritka. Hatása a megnézést követő órákban is könnyen megmaradhat. Nem az a fajta amit egyhamar elfelejtünk. Már kétszer láttam, de képes azt az illúziót kelteni minden egyes alkalommal, mintha csak először látnám. Pontosan tudom hol-mi fog történni, mikor kell megijedni, mégis frászt kapok tőle valamiért. Röviden: tökéletes szórakozást nyújthat a megtekintése. Este, sötétben, egyedül, feltekert hangerővel. Azért négy csillag, mivel a végével nem teljesen voltam kibékülve. Az anyuka karakterét jobban kibonthatták volna a megszállás ideje alatt, tovább is elmerészkedhettek volna. Azaz nem voltak túl bátrak, kíváncsi lettem volna például mi történik ha nem érnek célba az ördögűzési szertartással. Tehát a zárással kapcsolatosan van pár kivetnivalóm, de így is jó volt ez!

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

0