A Jules Verne regényéből készült kalandfilm főhőse a bámulatos tengeralattjáróval rendelkező kalandor, Némó kapitány, aki elutasít minden általános társadalmi normát. Nautilus nevű hajójával számos kalandba keveredik, de mindig győztesen és eredményesen kerül ki ezekből.
(erare)
Író: Jules Verne
Feldolgozások
Nemo kapitány (1997)

84 Némó kapitány (1954)
Persze hogy nem lehet mai szemmel egy ilyen filmet elemezni és kritikát írni róla... Az ötvenes években a színészi játék is más volt, a díszletek kifinomultabbak voltak, a digitális technika szinte még ismeretlen volt, egy-két alaptrükköt kivéve. Töb... Teljes kritika
Egy remek Verne feldolgozás amit a korához képest jól feldolgoztak technikailag. A történet adott volt bár nem hű a könyvhöz. Kiemelekdő alakítást csak Kirk D. játszik a filmben szerintem. Mai szemmel nézve egy kicsit lapos a film bár történet jól követhető de többet vártam tőle. Technikai megoldásokban a víz alatti jelenetek a korát megelőzve készültek és nagyon jó lett. A polipos jelent kimondottan jól sikerült. Nekem Némó kapitány megformálása nem tetszett kicsit túl lett játssza. A legjobb alakítást Kirk D. mivel a zenés részekben is kimagaslóan szerepel. Az állatok becsempészése is nagyon jól sikerült. Főleg a fókás jelenetek adnak jó humort a filmnek. Három csillagnál többet nem tudok adni a filmre mert nem találtam meg benne azt a pluszt ami felemelné a négyesre. Talán azért mert hiányoztak a könyvbeli részek és a színészi alakítások sem voltak kimagaslóak, de minden dicséret a vizuális és kép és hangi effektekért ami megér 4 csillagot. Összességében egy remek klasszikus filmet kapunk ami remek kikapcsolódás mindenki számára. Üdv,Yosi
A szinkron a Videovox Stúdióban készült a Magyar Televízió számára 1992-ben. (iszdb.hu)