A Bourne filmek atyja, Tony Gilroy ezúttal rendezőként is jegyzi a rendkívüli népszerésgnek örvedő franchise legújabb epizódját, melyben új karaktert vezet be a Bourne univerzimba. A film főszereplője Aaron Cross, akinek az életben maradásért szembe kell néznie Jason Bourne tetteinek… Több

Filmgyűjtemény

A kép forrása: Universal
Sokan a Bourne-filmek sorozatában hátrébb helyezik a 2012-es Bourne-hagyatékot, mert Matt Damon helyett Jeremy Renner alakítja benne a fő karaktert. Pedig maga az alaptörténet és alapkoncepció igenis élvezetes, logikus és jól felépített, amellett pedig Jeremy Renner is nagyon jó végig. Hősünknek ezúttal a csinos Dr. Shearing (Rachel Weisz) mellett kell helytállnia, aki egyedül tudja bizonyítani, hogy az egyes titkosügynök-programok milyen törvénytelen manipulációkkal működnek (és hogyan, miért likvidálnak aktív ügynököket). Meg kell, hogy védelmezze a doktornőt, akinek folyamatosan az életére törnek az érintett ügynökszervezetek. Kapunk temérdek kitűnő akciójelenetet, kezdve a film elején azzal, melyben Cross ügynök (Jeremy Renner) egy drónnal hadakozik. Elképesztő már ebben a 2012-es filmben is, hogy mire képes a dróntechnológia. Később pörgős menekülős jelenetek következnek, melyben együtt menekül a doktornő és Cross. Az utolsó percekig izgalmas a film. Nekem régóta nagy kedvencem ez a Bourne-fejezet, így értékelésem öt csillag és 90%. Sokszornézős, remek akciófilm.
Tucatfilm a javából,semmi újdonsággal nem szolgál.Üldözés,összeesküvés,árulás,leleplezés,és ezek kaotikus egyvelege egy kifejezetten rossz befejezéssel.Unalom a köbön.
Lehet egy csöppet gyengébb, mint a Bournt-trilógia, de egy nézhető és izgalmas akciófilm amiből persze nem hiányozhat a menekülés és egy szép nő sem.
Tony Gilroy rendező azért választotta Jeremy Rennert a főszerepre, mert tetszett neki, hogy a színész maga végezte kaszkadőrmutatványait a Mission Impossible: Fantom protokollban.