73 A félelem országútján (1997)
Harmadik alkalommal újranézve is izgalmas szórakozást nyújt a Félelem országútján, Jonathan Mostow 1997-es, remek rendezése. A főszerepekben Kurt Russell és ellenfele, az emberrabló banda feje, J. T. Walsh látható. A sztori önmagában is érdekes: egy Amerikán átutazó, San Diegoba tartó házaspárról szól, akik egy emberrablási ügybe keverednek. Kiszemeli őket ugyanis egy banda, és elrabolja a feleséget. A férj (Kurt Russell) azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és nem vár a rendőrségre, maga ered az emberrablók nyomába. Értékelés: 5 csillag, mert az elejétől a legvégéig nagyon izgalmas, egyszerűen nem lehet kiszámítani, mi fog történni a következő jelenetben. A néző beleéli magát a történetbe, mert úgy érzi, hogy vele is megtörténhet mindez. Kiváló a rendezés, bár egyszerű, lineáris a történetfűzés. Kurt Russell hétköznapi karaktert alakít nagyon jó játékkal. Háromszor is láttam ezt a filmet: amikor megjelent, majd pár évvel ezelőtt, végül most. Mindannyiszor nagyon tetszett. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nem volt egy hősszerelmes, nem küzdött robotok és zombik ellen, nem lőtte halomra a gonoszokat. Nem váltotta meg a világot, de mégis... Zseniális színész volt, és ezt minden szerepében bebizonyította. Ebben a tökéletes kis moziban is egy üde színfolt... Teljes kritika
A kilencvenes évek jó akció-thriller filmjei közé tartozik, bár a története sok más darabban visszaköszön. Igazából az a rémisztő benne, hogy bármikor bárkivel megtörténhet. Kurt Russell is szuperhős helyett egy átlagos embert játszik, aki az elején értetlenül áll a kialakult helyzettel szemben. Izgalmas jelenetekben bővelkedő film, megnézésre érdemes.
Az eredeti forgatókönyv szerint a film elején Red szóba elegyedik Amyvel a benzinkúton.