A kárhozat útja

A kárhozat útja

Road to Perdition

Michael Sullivan (Tom Hanks) árva kisfiú, akit John Rooney (Paul Newman), a hírhedt gengszter fogadott be és nevelt fel. Sullivan tiszteli, és apjaként tekint rá, ezért nincs abban semmi meglepő, hogy időnként mocskos dolgokat is bevállal a kedvéért. Michael felnőtt, családos ember, szép… Több

Forgatókönyvíró: David Self
Premier (HU): 2002.11.07. | Disney+ (2022.06.14.)

2026.02.17 Erik Csok

Az árulás csapdájában!

Ez egy tipikusan olyan film, ami nem mindenkinek fog tetszeni, és nem is kell tőle akciófilmet várni, hiába, hogy a címe ilyen akciófilmesen hangzik. Ez egy nagyon lassú gengszterdráma, amiben van egy kevés akció. Nagyon érdekes számomra, hogy ez egy képregény-adaptáció, mert nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet képregény formájában lesz megvalósítva legelőször. A története nem bonyolult, egyszerű, de pont ezért jó. Nagyon sok ember számára unalmas lesz, mert tényleg nem azért jó, mert pörög végig és izgalmas, szóval megértem, akinek nem fog tetszeni. Egy rétegfilmnek mondanám, és egy jó dráma-gengszterfilmnek (habár még ebben is kicsit eltér a legtöbb gengszterfilmtől). Kevés az akció, de amik vannak, azok jól meg vannak csinálva, és tök látványosak. Itt főleg a végére gondolok, ott van egy olyan jelenet, amit nagyon jól kitaláltak és megcsináltak, tényleg az volt a film csúcspontja. A színészi gárda is nagyon komoly, és az összes színész remekül hozza a rábízott karaktert, főleg Daniel Craig és Jude Law; ők nagyon jó választások voltak ezekre a szerepekre. Az apa-fiú kapcsolat is tetszett a filmben, jól működött, és a film vége... örültem volna, ha nem így végződik, de jobban belegondolva ez egy szép befejezés, és igazán a végén átad egy üzenetet, hogy valójában milyen is egy apa-fiú kapcsolat. Azoknak ajánlom, akik szeretik a lassú filmeket és Tom Hankst, mert egy átlagos nézőnek nem hiszem, hogy fog tetszeni; ez nem az a pörgős gengszterfilm!

2018.12.07 mamiéstöti2

A történet számomra kicsit középszerű. Ennél sokkal jobban meg lehetett volna oldani több jelenetet is.

Sajnos ezt az ezerszer lerágott csontot semmi nem menti meg a középszerűségtől. Hát nem, még maga Tom Hanks sem. Vontatott és lassú, közben elvesztem az érdeklődésemet, már persze azt a keveset.

2023.03.03 Bafam Nézhetetlen

Csalódás volt

Semmi extra. Uncsi film. Sajnálom.

A film világszintű bevétele 181 001 478 $.Szerző: dulkap