Dean Corso (Johnny Depp) szakterületei a méregdrága és ritka könyvek. Egy napon felkeresi őt Boris Balkan (Frank Langella), akinek birtokába került A sötétség fejedelmének kilenc kapuja, egy igazi könyvritkaság. Boris felkéri Deant, hogy hasonlítsa össze az ő példányát az Európában fellelhető… Több

Író: Arturo Pérez-Reverte

A kép forrása: Artisan
A sztori érdekes, a szereplők jól játszanak, megvan a film hangulata, de a vége lehetett volna jobb szerintem. Ettől függetlenül jó esti mozi volt.
Fárasztó volt számomra a film, a közepétől vártam már hogy vége legyen. Johnny Depp amúgy sem a kedvencem.
Már nem egy mai film, de rendkívül izgalmas és szórakoztató végig leköti a nézőt. A misztikus történet kimondottan tetszett. Összességében egy egész jó film!
Manapság hiányolom ezeket a misztikus filmeket és Johnny Depp színészi játékát, aki nélkül ez a film sem lenne annyira jó, pedig éveken át nem is hallottam erről a filmről. Tény, hogy a verekedős, kaszkadőr jelenetek az évtizedekkel ezelőtti színvonalat tükrözték, és a csókjelenet is hagyott némi kívánnivalót maga után. Nálam a biztosítékot azt csapta ki, hogy több száz éves, limitált könyvritkaságok felett cigarettáznak, kesztyű nélkül fogdossák, lapozzák, egy világháborús katonai táskában cipelik, dobálják stb. Sorolhatnám reggelig. Tehát összességében egy komolytalan, de kifejezetten komolynak látszó történettel van dolgunk. Ami tetszett: színészi játék, történet, dekoratív női főszereplők, összeesküvés, okkult tudományok, nemzetközi helyszínek. Minden, ami kell egy ilyen sztoriba. A finálé sejtelmesre sikerült, és cliffhangerre utal, de tudtommal folytatást nem kapott. Ebből szívesen néznék egy sorozat rebootot, szigorúan minisorozatot, egyébként is ezeknek éljük most a reneszánszát. Egy majdnem remekmű Roman Polanskitól. Négy csillag lett, maradhat? 7/10