A kísérlet

A kísérlet

Das Experiment

Cikkek
A kísérlet (2001) a MAFAB közösségi visszajelzései alapján feszült, hitelesen felépített hatalmi játszma, amelyben Moritz Bleibtreu és Heiner Lauterbach egy börtönszerepjáték elfajulását viszi vászonra. Oliver Hirschbiegel drámai pszichológiai thrillerében húsz önkéntes rabokra és őrökre oszlik, miközben a megfigyelt kísérlet fokozatosan kikerül az irányítás alól. A nézők főként a színészek szerephez illő játékát, a hatalom romboló működésének ábrázolását és a nyomasztó légkört emelik ki, bár akadnak, akik kiszámíthatónak érzik. A filmet a MAFAB.hu-n 56 értékelés alapján nagyon erős fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 86%.

Hirdetés

Egy pszichológiai kutatólabor kísérletet szervez, amelyben az önkénteseknek egy börtön viszonyait kell megteremteniük. Egyesek rabok lesznek, mások börtönőrök. A tudósok azt vizsgálják, milyen hatással lesz ez az emberek személyiségére. Az eredmény sokkoló: a börtönőrök mind agresszívabbá válnak,… Több

Ország: Németország
Premier (HU): 2002.10.10.

A kísérlet  (2010)

2024.12.31 Tímea Penk

Német feldolgozás jobb, mint az amerikai

The Experiment – több feldolgozás, a német jobb, mint az amerikai.

2017.09.13 Deku

Ez a film egyszerűen fantasztikus talán ez a legmegfelelőbb szó rá. Nagyszerű módon ért ahhoz, hogy kikapcsolja és szórakoztassa a nézőjét. Ezt pedig én nagyon imádom. Olyan mintha részese lennék egy csodának.

2017.03.06 GedyPapa

Fényévekkel jobb, mint az amerikai remake! Pedig a sztori ugyanaz, de mégis jelen esetben a színészek sokkal inkább idomultak a szerepükhöz, mint amerikai társaik. A Zimbardo féle börtönkísérlet mindig is nagyon érdekelt, és itt hitelesen le is vezették, hogy mit tesz a hatalom az olyanokkal, akik nem tudnak vele mit kezdeni!

2018.11.29 harnas1207

Én az amerikai változatot láttam először az jobban tetszett.

Több film is foglalkozik a témával.Szerző: JRD