Hihetetlen,zseniális!Minden ízében szuperprodukció,és persze a regény is!Nemecsek pedig a hős,a mi hősünk,aki az elveiért,és a magyar földért hal hősi halált! Köszönöm Istenem,hogy magyarnak teremtettél! MINDENKINEK AJÁNLOTT !
Egy igazán megható regény és a film hűen követi az eseményeket és a kort, amelyben játszódik a történet.
Nekem annyira nagyon nem tetszett, maga a sztori. Igazából a könyv sem dobott fel és ez a film sem lett sokkal jobb. Egyszer megnéztem de igazából nem jött be.
Büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtünk, és a mi kis nemzetünknek van egy ilyen siker regénye melyből elkészülhetett, ez a zseniális ifjúsági film.
Imádtam a könyvet és szerencsére a film is hitelesen hozza a regény történéseit. Szerintem egy tanulságos, elgondolkodtató alkotás.
A magyar filmtörténet egyik legkiválóbb drámája és alkalmasint minden idők legkitűnőbb ifjúsági filmje. Mint az ismert, 1969-ben Oscar-díjra is jelölték – mint a Legjobb külföldi film –, amit végül nem nyert el, érthetetlen módon. Persze hány nagysz... Teljes kritika
Baromian jó kis film lett, nagyon kedveltem. Ez a film nagyszerű lett. Imádom ezt a filmkategóriát már alapból, de ez a film, ha lehet, még inkább elérte, hogy rajongjak érte.
Nosztalgiával töltött el, amikor megnéztem. Gyerekkorom kedvenc könyve a filmvásznon - leírhatatlan érzés volt. A nosztalgián túl persze a film is egy igen becsületes és korrekt alkotásnak minősül a regény alapján (is).
A könyvet is többször elolvastam illetve a filmet is többször megnéztem és egyszerűen nem tudom megunni. Az országnak több Nemecsekre lenne szüksége. Zseniális!