Nagy elvárásokkal fogtam bele a filmbe. Alapból tartok kicsit a Stephen King adaptációktól mert többségük azért nem hozza azt a szintet amit kéne. Ez azonban simán King hangulatot teremt.
Ugyan nem olvastam a könyvet, de ennek ellenére is lenyűgöző alkotásnak tartom. Morgan Freeman és Tim Robbins karrierjük legjobb alakítását nyújtják, de a mellékszereplők is zseniálisak. A filmvégi fordulat pedig az egyik legjobb, amit valaha láttam.
A Remény rabjai (The Shawshank Redemption), melynek különleges sztoriját Stephen King írta, remek rendezése pedig a magyar származású Frank Darabontnak köszönhető, a legjobb valaha készült film a mozgókép történetében. Sajnos soha nem kapott Oscart bár 7 kategóriában is jelölték 1995-ben. Ennek oka, hogy sajnos éppen ezen az Oscar-gálán indult a Forrest Gump és a Ponyvaregény is, melyek elhalásztak a Remény rabjai elől minden díjat (bár szerintem mindkettőnél jobb film). Darabont börtönös sztorijának első mozifilmes megjelenése sem aratott óriási sikert, viszont később a DVD forgalmazás beindította a film karrierjét és világszerte óriási sikert aratott. Főszereplői: Tim Robbins (mint a 36 évesen ártatlanul életfogytigra ítélt bankár) és Red (a fiatalon meggondolatlanul rendőrre támadó megismerkedésükkor már 57 éves színesbőrű fickó) sajátos barátságot tárnak elénk. Kölcsönösen tisztelik egymást, a közösen eltöltött 20 évnyi rabság csak azért lesz elviselhető számukra, mert a másikra támaszkodhatnak. A film végén egy briliáns szökés koronázza meg sztorit. Nálam ez az egyetlen 100%-os film.
A legfantasztikusabb és legizgalmasabb, legtartalmasabb film amit valaha láttam. Csak szuperlatívuszokban lehet róla mesélni.
Hatalmas film, nem szabad kihagyni, nekem egy középiskolai beadandó dolgozat miatt "kellett" megnéznem, ezért azóta is hálás vagyok. Nagy hatással volt rám, a s színészek, a történet és a zene is nagyon maradandó.
Nagyon különleges film. Ez volt az első alkalom amikor láttam filmben Morgan Freeman-t. Nem bántam meg hogy megnéztem. Igazán értelmes film. A tanulságot ne feledjük, mert az ennél a filmnél is van.
Ez az a film, ami úgy gondolom senkinek nem okozhat csalódást. Többszöri nézésre is alkalmas, a történet eredeti és sajnos az emberi kabzsiság jól mutatkozik benne, hogy mire nem képesek az emberek.
Az elején azt hittem, nem lesz olyan jó, mint ahogy írják, de nem kellett csalódnom. Szinte a legjobb film, amit valaha láttam. Ajánlom megnézni ezt a filmet.
Csodalatos film kitartásról, barátságról, türelemről... Én már a könyvet is elolvastam és azt kell mondanom, hogy a film ez esetben jobb, nem kicsit. Tim Robbins egyszerűen zseniális, de egyben rémisztő is, ahogy kiül néha az a hideg mosoly az arcara... Több
Nekem az egyik kedvenc filmem. Elgondolkodtató, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is egyben. Ha ráhangolódsz, nagyon képes két és fél órára megragadni a figyelmedet, észre sem fogod venni, hogy eltelik az idő. Nagyon vékony az a határ, amivel az ízlé... Több