Különösen alkalmas gyermekkorban - ha feltétlenül muszáj mozgóképes mesét nézni - az intonációk elsajátításához. Ugyanis elképesztően remek szinkron készült hozzá, csodálatraméltó, hogy a korszak nagy színészei ekkora bedobással voltak képesek részt venni egy kis mesefilm elkészítésében.
A főcímdalát még manapság is a fülemben cseng. A kis színes macik kalandjait anno sose hagytam volna ki. Mindig érdekelt, hogy milyen íze lehet a gumibogyó szörpnek! :)
A gumibogyó szörp körül forog a sorozat. A történetek kedvesek szerethetőek. Gyermekkorom egyik kedvenc sorozata volt.
Nagyon szép emlékeket idéz bennem ez a mese. Kiskoromban az egyik nagy kedvencem volt. Aranyos és szórakoztató minden kisgyermek számára. Több ilyen kéne manapság is.
A rajzfilm sorozat a középkorban játszódik. Hőseink az erdőben élő gumimacik, akikből mára csupán egyetlen család maradt. Nevüket a képességükről kapták, mivel a gumibogyóbokor terméséből olyan varázsitalt képesek főzni, amelytől testük gumiszerűvé válik, és így pattogni, ugrálni tudnak. Legnagyobb ellenségük a mesebeli herceg, aki meg akarja szerezni a tudásukat, hogy segítségével elfoglalhassa a királyi trónt.
Nagyon édes mese. Főleg a kisebb gyerkőcöknek lesz tökéletes kikapcsolódás. Izgalmas, színes, zenés kalandok egyvelege. Gyerekként testvérem nagyon szerette így én is jó sokszor láttam. Nosztalgikus mindig újra látni.
Hasonló sorozatok
Szuper macik az erdő mélyén. Kalandos történetek, különböző színű és személyiségű ugráló medvékkel. Volt benne tipikus főgonosz, de a végén mindig a jó nyert.
Családias hangulatot árasztó kellemes részekkel téli sorozat. A gumimaci szörp rejtélyét mindig csodálattal bámultam anno, ma már csak nevetni tudok rajta.:D
A főgonosztól, a bajszos pasastól évekig féltem gyerekkoromban. Helyes kalandos mesefilm volt, amelynek a főcímdalát máig el tudom énekelni. :)
Kicsit beteg mese. Színes macik, akik egy fa odún keresztül ugrálnak be a titkos lakhelyükre ami a föld alatt van. Isznak egy löttyöt amitől szuper képességeik lesznek.