A Kétségtelenül indokolt című drámában egy feltörekvő fiatal újságíró elfogadja leendő apósa ajánlatát, aki társául veszi fel egy a halálbüntetés ellen kitalált terv végrehajtásához. Mr. Spencer azt találta ki, hogy koholt vádak alapján elítéltetik Tomot… Több

Feldolgozások
Beyond a Reasonable Doubt (2009)

A kép forrása: RKO Radio Pictures

A kép forrása: RKO Radio Pictures
Fritz Lang utolsó remek Amerikában készített filmje 1956-ból, ezután visszatért Németországba. A noir és a tárgyalótermi dráma ügyes keveréke. A halálbüntetés kérdése körül bonyolódik a történet, melynek az utolsó húsz perce a leginkább emlékezetes. Felfogható az amerikai igazságszolgáltatási rendszer kritikájának is. Rémisztő jelenettel kezdődik; villamosszékes kivégzéssel. A férfi főszereplője az a Dana Andrews, aki a „Valakit megöltek” című Preminger filmben a megszállott nyomozót játszotta. Partnernője Joan Fontaine aki filmjein kívül („Manderley ház”. „Gyanakvó szerelem”) arról is híres volt, hogy nővérével, (Olivia de Havilland) elég feszült viszonyban állt.
Még itt sem látok véleményt pedig azt hiszem ez egy remek film. Kicsit szkeptikusan ültem le megnézni a filmet. Jó hatást mutatott a fekete fehér kép. A történet nagyon jó izgalmas. Az első képek is elég izgalmasan indulnak egy halálbüntetéssel és erre alapozik a film története is. Szinte a film végéig figyelemmel tartja a nézőt a film hiszen nem tudni, hogy van bűnösünk vagy nincs, de aztán egy szó is elég és megfordul a film. Zseniális forgatókönyv azt hiszem megelőzte a korát ebben a műfajban. A színészi alakítások nem is kimagaslóak, de a történet ami vezeti az embert, hogy mi fog történni mi lesz a vége..... A képi és vizuális effekt nem sikerültek jól de igazából nem is ezt nézi az ember egy film alatt. Összességében a négy csillagot kiérdemli a film hiszen olyan élményt nyújt ami garantálja a remek kikapcsolódást és olyan élményt nyújt ami szerintem kárpótol minket a színészi alakításoktól is. Csak ajánlani tudom mindenki számára hiszen ebben a műfajban ez egy kiemelkedő film. Üdv, Yosi
Dana Andrews első filmje 1940-ben a The Westmaster volt amit Gary Cooperrel szemben kapott meg mint szerepet. Később több filmet is csinált de nem voltak annyira sikeresek. Életében az alkoholizmus ellen kampányolt. Sokat szerepelt a tv-ben és 1992-ben Alzheimer-korban hunyt el.