Cikkek

Hirdetés

Teleki Jóska az üzem ünnepelt sztár-futballistája, de munkáját elhanyagolja, és így brigádjuk a versenyben lemarad. Emiatt összetűzésbe kerül a jól dolgozó, de a sportot nem szerető Rácz Pistával. Pista azonban megismerkedik Jóska húgával és a kedvéért sportolni kezd. Csakhamar meg is szereti mind a sportot, mind a lányt. Ő lesz a sportfelelős, és példája nyomán - az intéző Bogdán mesterkedései ellenére - egyre több dolgozó kezd aktívan sportolni.Keleti Márton, a felejthetetlen filmvígjátékok rendezője az 50-es évek elején egymás után készítette az olyan sematikus, osztályharcos vígjátékokat, mint a Civil a pályán. A film főbb szerepeit többek között olyan színészlegendák játsszák mint Soós Imre, Latabár Kálmán, Görbe János és Gózon Gyula.
Soós Imre
Latabár Kálmán
Gobbi Hilda

2021.10.02 Tibike11

Klasszikus, szeretetreméltó vígjáték

Valamikor régen láttam. Szeretném újra látni.

2016.09.22 quentin

Hiába, Latabár egyszerűen mindent el tudott játszani, és még akkor is ő került a film középpontjába, ha nem is játszott főszerepet. Ez a film tipikus példa erre, és talán egy kicsit megkopott a fénye, a sztorihoz kell némi türelem, mégis érdemes megnézni!

2017.07.30 daeril

Kellemes meglepetés volt ez a film számomra. Az alakítások egy kissé teátrálisak ugyan, de ez gondolom akkoriban konvencionális volt. Minden esetre én csakis ajánlani tudom!

Teleki Jóskát Szusza Ferenc, a válogatott labdarúgó, Rácz Pistát Soós Imre játszotta.Szerző: seamandarin