85 Cyrano de Bergerac (1990)
Zseniális film, ami mindent belead, és igazából teljesen elvarázsol. Gérard Depardieu egy hihetetlen figura, amit itt is megmutat, de a másik kedvenc, Vincent Perez is fantasztikus. Egy óriási klasszikus.
Örök klasszikus. és ez a feldolgozás visszaadja Edmond Rostand művének igazi lényegét. Depardieu pedig, mint legtöbbször, természetesen fantasztikusan hozza a figurát, és persze a maszk is szuper lett.
Eme film remek tökéj. Mely a rossztól nem fél. A szerelem áthatja. A nézö a szívébe zárhatja. A történet és rímek. Klasszikussá emelik az egészet. Szívünk akkor is dobban. Mikor a drámát várjuk jobban. Csak elismerö szavak és alázat. Amit a filmben nyújtanak káprázat. A vívás és küzdelem. Harc az emberi szívben. Nincs szebb mint az igaz szerelem. Szívünkbe zárva talán kegyelem. A kinézet és szépség. Nem szavakból álló féltékenység. Legyünk bátrak és mondjuk, írjuk le mit érzünk. Csak így lehet teljes létünk. Legyen minden érzés szabadság. A szerelmünk maga a rabság. Ez a film egy remek példa. A költészet egy csodálatos poéta. Összefoglalva egy remek filmet kapunk amiben nemcsak kiemelkedö színészi teljesítményeket léthatunk hanem remek forgatókönyvet is hallhatunk. A képi megjelenítés és vágás igazodik a film nívójához. A hangi effektek sem mardank el. G. Depardieu kiemelkedö föszereplésével ez a film egy igazi klasszikusnak számít. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szeretik a Francia romnatika költészet és drámai vonalat. Üdv Yosi