Egy egymástól elhidegült testvérpár újra találkozik gyermekkoruk otthonában, az alaszkai vadonban. Kétnapos túrára indulnak, azonban a kirándulás nem várt fordulatot vesz, amikor rádöbbennek, hogy egy kíméletlen grizzly medve a nyomukban van.
(hp)
(hp)Na ez az a mozi, amit végképp nem kell látni. Gagyi és értelmetlen, megspékelve rettenetesen rossz rendezéssel és színészi játékkal. Unalmas és hiteltelen.
Szeretem az állatos horrorfilmeket, ezért nem is nagyon gondolkodtam azon, hogy egy picit is utánaolvassak (mondjuk erre valószínűleg rásegített még az eléggé impozáns színészgárda és a nem totál ismeretlen rendező személye is), és a végeredmény egy ... Teljes kritika
Egy több mint fél mázsás medve úgy lopakodik mindenki mögé, mint egy orvgyilkos és még egyszer a sátorba is belopózik. A CGI vállalhatatlan gore szint minimális szóval ócska az egész.
A filmben szereplő medvét (Bart) már több filmben alkalmazták, többek közt a Dr. Dolittle 2, az Út a vadonba, vagy a 2016-os Elliott,a sárkányban.
A film egyik szerepére meghallgatták Missy Peregrym színésznőt, de a producerek végül nem őt választották. Viszont a színésznő még ugyanabban az évben (2014-ben) szerepet vállalt egy szintén medvés filmben, ez volt a Backcountry.