Szívszorító történet két kamaszról, akik ifjú koruk nagy részét kórházban töltik. A 17 éves Stella örökletes betegségben szenved. Ha közvetlen kapcsolatba kerül bárkivel, az életével fizethez. Egy napon azonban megismerkedik Willel, aki alig várja, hogy megszabaduljon a kórházi falak… Több

Író: Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

84 Két lépés távolság (2019)
Nagyon jó film, de egyben szomorú is. Mélységesen megérintett a story. Belegondolva abba, hogy vannak emberek, akik az egészséges helyzetüket sz*rul kezelik, aki meg szeretne egészséget kapni, annak meg elérhetetlen. Mint ahogy a film végén is elhangzik „Az élet túl rövid, hogy elpazaroljuk”. Milyen igaz!!!!
A Két lépés távolság a manapság oly divatos, és már-már futószalagon gyártott fiataloknak szóló könyvadaptációk egyike. 2014 Csillagainkban a hiba, 2015 Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni, 2017 Minden minden, 2018 Éjjeli napfény. Hogy mi a közös ... Teljes kritika
Sokáig vonakodtam a megnézésével, őszintén szólva nem tudom, miért, talán mert már sokkal mélyebben érintenek az ilyen jellegű történetek, és az ember hajlandó inkább kizárni, hogy ne okozzon saját magának szomorúságot. Aztán beadtam a derekam, és megnéztem, és természetesen ez is felkerült a kedvenc filmjeim listájára. Egyesek egy kalap alá veszik a hasonló témájú filmekkel (Csillagainkban van a hiba stb.), de mégis tud a film valami igazán mást is, különlegességet adni. Mint például azt, hogy a film által meglehet ismerni egy igen egyedi betegséget, annak tüneteit, kezelési módszereit, amit nem igazán ismernek azok, akik nem érintettek ebben a témában. Másrészt szerintem teljesen szerethetők a karakterek benne. Nincs benne különösebben csavar, és a film kifejlete is teljesen kiszámítható, ezzel ellenben végig magával ragad, és a drámai vonások mellett egy kis humorral is fűszerezve van, nem beszélve a romantikáról. Csak ajánlani tudom.
Már önmagában az is végtelenül szomorú, hogy egészen fiatalok halálos betegségben szenvednek, de az, hogy fél életüket korházban kell tölteniük, plusz ha ez nem volna elég, haldoklásuk közben beleszeretnek egymásba, miközben nem érhetnek egymáshoz, akkor egy nehezen überelhető, lehangoló sztorit kapunk. Márpedig a Justin Baldoni rendezte Két lépés távolság egy ilyen film. Szomorú, elkeserítő és mégis közben romantikus is. Férfiként persze jó adag mazochizmus kell a végignézéséhez. A nők másként működnek: ők szeretnek szenvedős történeteket nézni, ha azokat romantikába csomagolva kapják. A főszerepben a törpenövésű, alig 156 centis Haley Lu Richardson nagyot alakít, igazság szerint miatta jó a film. Mondjuk, így sem 4 csillagos nálam, de tudom, hogy hatalmas a film hazai rajongótábora, és sokaknál 4-5 csillagosak az értékelések. Tipikusan női film, így elsősorban hölgyeknek ajánlanám, köztük is inkább a romantikafüggőknek. Férfitársaim számára önsanyargatás (bár köztük is biztosan akad kivétel). Százalékban: 60-65%.
A film összbevétele 80 095 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 113 066 335 forintot termelt.
A film főszereplői, Cole Sprouse (Will) és Moises Arias (Poe) is népszerű Disney-sorozatokkal kezdték a pályájukat (Zach és Cody, Hannah Montana). Sőt, a Wizards on Deck with Hannah Montana (2009) forgatásán már együtt álltak a kamerák elé.