Ez az a film, mely mindig aktuális marad, hiszen a fejlődés teljes egészében abba az irányba halad, melyet a Gattaca történetében látunk. A mesterséges intelligencia segítségével az emberek értékelése is irányt vált, egyszer eljöhet az az idő tehát, amikor egyszerűen a genetikai térképünk határozza meg boldogulásunkat. A Gattaca lényege, hogy csak a kivételes, felsőbbrendű kaszt tud érvényesülni, azok az emberek, akik genetikájuk szerint mentesek a betegségekre való hajlamtól, és amellett csak jó képességeket örököltek szinte minden téren. A központi karakter, Vincent (Ethan Hawke) sajnos nem ilyen, mégis szeretne érvényesülni, és űrhajós lenni, így csaláshoz folyamodik a megsérült, de genetikailag hibátlan Jerome (Jude Law) segítségével. A két férfi példája azonban azt is megmutatja, hogy az egész rendszer alapjaiban hibás, hiszen nem a genetika határozza meg egy ember értékét. A Gattaca még sokadik megnézésre is különleges film, időtálló darab, mely mindenkinek ajánlott, hisz elgondolkodásra késztet bennünket.
A szereposztás zseniális,a film maga értelmezhetetlen,értékelhetetlen szemét. Semmiről nem szól,keszekusza,zagyva. Időpocsékolásnak tartom.Csak a színészeket sajnálom,hogy ehhez adták a nevüket.
Régebben nagyobbat ütött, de a 21. században is egy élvezetes film. Egy különös és kegyetlen világot mutat be a sztori. tetszett a mondanivalója és a szereposztás is pazar.
Egy érdekes elképzelés egy olyan világról, amelyben gyakorlatilag a genetikai fasizmus valósul meg. Ugyanakkor arra is tesz egy finom utalást a film, hogy minden rendszert ki lehet játszani (még egy olyat is, ahol egy szempilla, vagy egy csepp vér al... Több
De csúnyán öregedett ez a film, pedig azért néztem újra, mert úgy emlékeztem, hogy volt benne valami értékes. Nem szabadott volna újra letöltenem, megmaradhatott volna a szép emlék. Pedig játszott benne Uma Thurman (aki megölte Billt, és azóta eltűnt a filmekből meglehetősen sajnálatos módon), valamint az Ember, Akire Utólag Senki Nem Emlékszik, Pedig Kár Érte (Ethan Hawke). A széparcú Jude Law-ról se illik elfeledkezni persze, különösen azért, mert ő még mindig aktívan műveli a szakmát, bár mostanában vele se találkoztam. Felkészül a Lopott idő, az a torrent is lepörgött ma este, hamarosan azt is újranézem, de ezek után előre aggódom, mi lesz. Rosszat sejtek, mert már itt is nagy szerepet kapnak a rendező olyan fétisei, mint a nagy betonfelületek vagy az érdekes kinézetű régi fosszilis járművek, melyek majd abban is középpontban lesznek, ha az emlékeim nem csalnak.
Uma Thurman és Ethan Hawke neve hallatán gondoltam ez a mozi tuti siker lesz viszont ebben a filmben semmi olyan nem volt ami miatt magával tudná ragadni a nézőjét. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy ilyen botorságot is ki lehet adni.
Érdekes az a jövőkép amit ez a film elénk tár. kivételes a gondolat hogy a jövőt a tökéletes génállománnyal rendelkezők vezetik és az orvostudomány is annyira ráfekszik a genetikára hogy képesek lesznek a legjobb sejtek kiválasztására és azok tovább ... Több
Elgondolkodtató alapfilm egy elképzelt, genetikai alapú társadalomról. Érdekes, izgalmas mestermű. Gyakorlatilag kihagyhatatlan azoknak, akik még nem látták. Mi lenne, ha genetikai térképünk szabná meg érvényesülésünket? A film sajátos választ ad. Értékelésem a filmre: 85%.
Bár elsőre jobban tetszett a film, egy érdeke világot tár fel előttünk. Mennyire hazug világban élünk és mindenben a tudományra hagyatkozunk holott az is tévedhet.
A tudományos rész nagyon beindította a fantáziámat, sikerült hamar beszippantania a filmek. Érdekes az alapötlete ezzel az előre megmondjuk miből lesz a cserebogár dologgal.
Amikor az ajánlót elolvastam, rettenetesen izgalmas filmre számítottam, imádom a biológiai tudományos filmeket, sajnos szomorúan vettem tudomásul, hogy a film tudományos része kimerül néhány gagyi laboratóriumot imitáló jelenetben és 1-2 genetikai kifejezésben. A film jelentős része inkább bűnügyi film, így nekem csalódás volt, szuper szereposztás ide vagy oda... Talán egy szálat emelnék ki, ami elgondolkodtatott, az előítéletek és a téves megítélés vékony határa, ezt szerintem jól megjelenítették.
Remek történet egészen különleges szereposztásban. A főszereplők nagyon jól hozzák a karaktereket, tudtak velük azonosulni.
Jó gondolatokat boncolgató, ellentétben laza cselekényű, jövőbetekintő sci-fi film. Ilyen tökéletes világ szindróma az alap története (hirtelen az "Elysium", "Equibrillium", "Dark City", "Divergent", "Emlékek őre" jutott eszembe). Nekem egy egyszerné... Több