Nekem nem igazán jött át a film. Erőltetettenek éreztem és a szereplők alakítása sem győzött meg. Nem éreztem hitelesnek és profinak Russel Crowe alakítását, emiatt nem tudtam beleélni magam.
nagy kedvenc, nagyon korhű érzelmekben gazdag bepillantást ad egy letűnt korba, jó rendezéssel egy percig sem lehet unatkozni
A Gladiátor pont az a film, ami bemutatja, hogyan képzelik el az amerikaiak a Római Birodalmat vagy az ókori Európai történelmet, és senkit sem zavar, ha ez nem igazán fedi a valóságot. Egy történelmi díszletek között játszódó bosszúfilm.
Látványos akciófilm, a Ben Hur modern rokona. Egyetemi vetítésen láttam először, feliratozva. Amikor az özvegy anyakirálynő (?), szóval a jó csaj úgy szólította Lucius nevű fiát, hogy: "Lúsösz", egyszerre szisszent fel a terem. :D Kár, hogy Crowe me... Több
Ami számomra remekké varázsolja ezt a filmet, az a kor bemutatása, a díszletek, a kosztümök, a látvány. Az ókori Rómában éreztem magam. Részemről a sztori is rendben volt.
A többi történelmi filmhez képest kevésbé jó. Közepesnek mondanám, többször nem nézném meg. A színészi alakítás sem túl kiemelkedő. Egyszer nézős.
Kellenek az ilyen monumentális - Oscarra készült - alkotások. Összességében persze nem lehet panasz, jó színészek, jó játéka, de olyan sokat láttunk már belőlük, hogy igazából elférne valami meghökkentő, valami váratlan. Az egész film egy nagy NYILVÁNVALÓ.
Ridley Scott legjobb filmje szerintem, ami elmondható Russel Crowe-ról is. Számomra nagyon megható volt, már az egész téma is egyébként felkeltette a figyelmem, ahogyan az akkori időben, az ókorban bántak az emberekkel Rómában, a gladiátorok korszaka... Több
Amikor először láttam, elsírtam magam több helyen is a film alatt. Magával ragadó, izgalmas, kegyetlen, őszinte. Imádom.
Teljesen középszerű filmnek tartom a Gladiátort, mert nem találtam benne semmi olyasmit, amit ne láttam volna már valahol. A zsarnok alakja, az árulás, a bosszú és az igazáért kiálló, nemes katona alakja az egyik legelcsépeltebb színészi és filmes al... Több